Mike Tyson heeft een nieuwe bokscoach: niemand minder dan Bruce Willis gaat Iron Mike vertellen hoe die zich in de ring moet gedragen. Niet in het echt gelukkig, maar in de biopic Cornerman.

Article continues after the ad

Cornerman

In Cornerman gaat Bruce de rol spelen van bokstrainer Cus D’Amato, de man die begin jaren tachtig een dertienjarig driftkikkertje genaamd Mike Tyson ontdekte. Natuurlijk gaat de omstreden zwaargewichtkampioen niet zichzelf spelen in de film, naar een geschikte acteur wordt nog gezocht.

Vriend

Regie van de film zal in handen zijn van de Britse acteur Rupert Friend, die vooral bekend is van zijn rol als Peter Quinn in de tv-serie Homeland. Friend gaat zijn regiedebuut maken met de film.

“In the fifth your ass goes down”

Iedereen die Pulp Fiction gezien heeft zal betwijfelen of het nou wel een goed idee is om Bruce Willis als bokscoach te vragen. In zijn rol als bokser Butch Collidge volgde hij immers bepaald niet de instructies op die hij kreeg.

Rotte tomaten

Bruce zijn carrière kan wel weer een goede opdonder gebruiken, om maar even in bokstermen te blijven. De 63-jarige acteur heeft sinds de tweede Sin City-film uit 2014 al geen hit meer gehad, en ook die film deed het maar zo-zo. Zijn Rottentomatoes-score van de afgelopen jaren is ook al niet om vrolijk van te worden.

Opnames voor Cornerman gaan in het najaar van start, laten we zien of Bruce zich hiermee kan terugvechten uit het verdomhoekje waar zijn carrière nu in zit.