Zojuist werd de nieuwe trailer van de Pet Sematary-remake onthuld. Horror-fans kunnen hun borst alvast nat maken, maar er is óók een verrassinkje. De nieuwe Pet Sematary is géén slaafse kopie!

Pet Sematary draait om een magische, kwaadaardige begraafplaats… Alles wat in de grond verdwijnt komt na een tijdje weer omhoog. Louis Creed (Jason Isaac) dénkt zijn overreden dochtertje te redden, maar hij haalt zijn familie nog véél meer ellende op de hals. Misschien had je toch beter naar Jud (John Lithgow) kunnen luisteren, Louis!

More content below the advertising

 

Pet Sematary

Fans van Stephen King, of filmkijkers die Pet Sematary al een keer zagen, valt waarschijnlijk één ding op. Het kind dat terugkeert uit het rijk der doden is een stuk ouder dan in de voorganger, of zelfs in het boek.

De regisseurs, Dennis Widmyer en Kevin Kölsch, hebben bewust voor een wat andere opzet van Pet Sematary gekozen. Volgens het duo is de nieuwe aanpak bedoeld om juist dichter bij het originele verhaal te blijven! Tegenover Indiewire noemen de regisseurs het geloofwaardiger dat een achtjarige gevaarlijk en manipulatief is, in plaats van een driejarige kleuter. Daarnaast zou een moordende kleuter misschien te veel associaties oproepen met Child’s Play, waarvan binnenkort ook een remake verschijnt.

 

Hoewel sommige fans het ongetwijfeld verschrikkelijk zullen vinden, zijn de afwegingen duidelijk toch? Voor zover geloofwaardigheid belangrijk is in een film over een magische begraafplaats… Een nieuwe benadering zorgt er ook voor dat hetzelfde verhaal verrassend blijft.

De remake van Pet Sematary draait vanaf 4 april in de bioscoop. Wist je dat Stephen Kings beste boek (volgens veel fans, althans), The Stand, óók een remake krijgt?

De remake van Pet Sematary draait vanaf 4 april in de bioscoop.

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.