Siren is nu te zien op Ziggo

De donkere dagen zijn weer begonnen en dat betekent dat we weer lekker onder een dekentje kunnen griezelen bij enge films! Dit zijn de recente nieuwe horrorfilms en -series op Netflix, Amazon én Ziggo.

Series

The Walking Dead: World Beyond

In The Walking Dead maakten we een verschrikkelijke zombie-apocalyps mee. De hoofdpersonen in de nieuwe TWD-spin-off gek genoeg niet! De jongeren groeiden op achter hoge muren, veilig voor zombies, en wéten niet beter of de wereld is een bende.

Een groep jongeren trekt erop uit om de vader van Iris (Aliyah Royale) te vinden, die op een geheime plek aan een zombievaccin werkt. World Beyond laat je de bekende wereld uit The Walking Dead met nieuwe ogen bekijken.

The Walking Dead: World Beyond is nu te zien op Amazon Prime Video. Nieuwe afleveringen komen wekelijks online.

Article continues after the ad

Siren

De Kleine Zeemeermin introduceerde een vrolijke onderwaterwereld met onschuldige zeemeerminnen en -mannen! Je zou bijna vergeten dat de zeemeermin lange tijd een voorbode was van onheil, zoals de beroemde sirenes, die zeelieden naar gevaarlijke rotsen lokten. De zeemeerminnen in Siren vallen absoluut in de laatste categorie!

In Siren trekt de eenzame zeemeermin Ryn (Eline Powell) het land op om haar verdwenen zus Donna (Sibongile Mlambo) te zoeken. Ryn heeft geen idéé hoe het er op het droge aan toe gaat, maar blijft diep van binnen een gevaarlijk zeeroofdier. Bioloog Ben Pownall (Alex Roe) onderzoekt de plaatselijke legendes over zeemeerminnen. Het bloederige spoor leidt regelrecht naar de vreemde nieuwe gast.

Je ziet het eerste seizoen van Siren vanaf 8 oktober op Ziggo Movies en Series (X)L.

The Haunting of Bly Manor

The Haunting of Hill House was een zéér geslaagde horrorserie op Netflix en het vervolg is vanaf deze week óók te volgen op het streamingplatform. We zeggen vervolg, maar hoewel de cast van Bly Manor deels hetzelfde is als die van de voorganger, zijn de verhalen niet met elkaar verbonden.

The Haunting of Bly Manor is (losjes) gebaseerd op het horrorboek The Turn of the Screw, waarin een stel kinderen geesten ziet in een gigantisch landhuis. Zien de kids écht spoken, of beeldt hun kinderoppas zich dat zélf in?

We zien in elk geval een paar Hill House-veteranen terug, waaronder Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel én Henry Thomas. Michiel Huisman doet helaas níet mee aan de langverwachte horrorserie. Je ziet The Haunting of Bly Manor vanaf 9 oktober op Netflix.

Films

The Shining

Stephen King vond de verfilming van The Shining helemaal niks, maar het meesterwerk van Stanley Kubrick is één van de spannendste horrorfilms ooit! Jack Nicholson en zijn gezin passen op een geïsoleerd berghotel, maar langzamerhand begint de gekwelde schrijver hopeloos door te draaien.

The Shining verscheen recent weer op Netflix: de sequel, Doctor Sleep, is trouwens te bekijken via Amazon Prime Video.

The Exorcist

De moeder aller horrorfilms staat sinds vorige week op Netflix! In The Exorcist raakt een klein meisje bezeten door een duivel. De sceptische pastoor Damien Karras (Jason Miller) onderzoekt het geval, en denkt dat dit vreemde verhaal best eens waar kan zijn. Hij zoekt contact met de ervaren pastoor Merrin (Max von Sydow) om het meisje te redden.

Hoewel deze horrorfilm bijna niet te overtreffen valt, gaan ze het tóch proberen! The Exorcist krijgt binnenkort waarschijnlijk een reboot.

Annabelle

Het wachten op de nieuwe The Conjuring-film duurt maar, maar gelukkig is de prequel Annabelle weer teruggekeerd op Netflix! De behekste pop uit de verzameling van de Warrens maakt een jong gezin het leven zuur om hun ziel te kunnen stelen!

Bumperkleef

Burgerlul Hans (Jeroen Spitzenberger) voelt zich de koning van de snelweg! Hij heeft enorme haast en rijdt als een maniak. Maar dan… komt hij de verkeerde tegen. Ed (Willem de Wolf) ergert zich dood aan Hans en zet een levensgevaarlijke achtervolging in.

Bumperkleef werd genomineerd voor vijf Gouden Kalveren, maar de Nederhorrorfilm verzilverde er slechts ééntje. Bumperkleef is nu te zien op Netflix.