Soms kan het snel gaan in tv-land. De donderdag door FOX gecancelde comedyserie Brooklyn Nine-Nine met Andy Samberg in de hoofdrol (waar op Twitter een zeldzame stortvloed aan reacties ontstond) is een dag later door concurrent NBC al bij het grof vuil vandaan gehaald. Er staat een zesde seizoen met dertien nieuwe afleveringen in de planning.

Article continues after the ad

De verhuizing naar NBC is niet een heel gekke, aangezien Brooklyn Nine-Nine-producent Universal bij dezelfde familie als NBC hoort. Sterker nog: NBC deed er in 2012 ook al alles aan om de comedyserie binnen te harken, maar toen ging FOX er met de winst vandoor. "Sinds het moment dat we Brooklyn Nine-Nine aan FOX verkochten hebben we al spijt van deze beslissing, het is de hoogste tijd om de serie naar zijn echte thuis te brengen", aldus NBC-topman Robert Greenblatt in een statement.

De hartverwarmende reacties van de fans op social media na het oorspronkelijke stopzetten van de serie is ook de cast en crew van Brooklyn Nine-Nine niet ontgaan, de bedankjes regenen dan ook op Twitter na de bekendmaking van het zesde seizoen op NBC. Wanneer de nieuwe afleveringen precies te zien zijn is nog niet onthuld.