Netflix is in een bittere strijd verwikkeld met de broer van Pablo Escobar. Roberto de Jesús Escobar Gaviria dreigt de populaire serie Narcos te beëindigen als Netflix niet met 1 miljard dollar over de brug komt.

Article continues after the ad

The Hollywood Reporter ontving e-mails van Netflix’ advocatenkantoor waarin de zaak toegelicht wordt. Het bedrijf van broer Roberto, Escobar Inc, claimde vorig jaar het merkrecht van ‘Narcos’ en ‘Cartel Wars’ (de naam van een mobile game gebaseerd op de serie) in de Verenigde Staten.

Raar moment

Escobar Inc. zegt nu deze merken al 30 jaar te gebruiken, en wil de rechter ervan overtuigen dat Netflix Narcos en Cartel Wars gepikt heeft. Dat klinkt natuurlijk niet zo geloofwaardig, maar het kan een manier zijn waarop Roberto Netflix tot een schikking probeert te drijven. Op deze manier kan Netflix door een (veel kleiner) bedrag te betalen van het gezeur af zijn.

De mails komen op een vreemd moment naar buiten. Recent kwam een locatiescout voor de serie Narcos gewelddadig om het leven in Mexico City. Escobar Gaviria gaf Netflix vervolgens een tip: ‘laat je personeel beschermen door huurmoordenaars als je in kartelgebied komt filmen.’

Netflix bewees deze week zélf niet de moeilijkste te zijn qua merkrecht. Twee gasten maakten een Stranger Things-pop-up-café, en ontvingen onderstaande brief, geheel in stijl!

‘Leuk idee, jongens! Maar vraag de volgende keer alsjeblieft toestemming!’