Rimmert en Barry Atsma

Rimmert, Barry Atsma’s broer, is op 53-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de acteur vandaag bekendgemaakt op sociale media. Hij overleed begin deze maand aan de gevolgen van corona.

“Zijn gezondheid ging al een tijd achteruit en uiteindelijk werd Corona hem te veel”, schrijft de Klem-acteur op zijn Instagram. Zo maakte Barry zich afgelopen zomer enorm zorgen om Rimmert, die het syndroom van Down heeft, toen hij op een gegeven moment weigerde te eten en te drinken.

De mooie momenten

Barry beschrijft de mooie momenten met zijn broer. “Zijn geweldige dans-moves, zijn liefdevolle handkusjes, zijn hilarische vertolkingen van Eucalypta en James Bond, zijn fanatieke luchtdrum-solo’s en zijn heerlijke knuffels.” Hij heeft veel van Rimmert geleerd: “Het onvoorwaardelijk lief hebben, niet oordelen, je écht verbinden met de mensen om je heen en vol overgave plezier maken.”

Article continues after the ad

Voorstelling over Rimmert

Barry maakte een aantal jaar geleden een solovoorstelling over Rimmert. "Het feit dat ik hem een stem kon geven, dat ik via zijn verhaal over het syndroom van Down contact kon maken met het publiek, deed mij opeens inzien wat voor betekenis dit werk precies kan hebben”, zei hij in het boek Alles is film.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barry Atsma (@barry_atsma)