Britt Dekker in Wie van de Drie

In de laatste aflevering van Wie van de Drie stelde Bitt Dekker een briljante, maar bizarre vraag. 'Als je dood in je huis ligt, wanneer begint je kat dan aan je te eten?'

Dierenliefhebber Britt verbaasde vriend en vijand met een bizarre vraag aan de forensisch onderzoekers. “Ik vind het altijd heel heftig als iemand lange tijd dood ligt omdat hij of zij geen familie of vrienden heeft. Vanaf wanneer begint een kat dan te eten?” 

Article continues after the ad

Wendy van Dijk en Najib Amhali kunnen het bijna niet geloven: “Wat? Een kat?” “Ja”, verzekert Britt, "dat hoor je toch heel vaak? Dat die kat het lijk begint op te eten?” Martien Meiland reageerde uiterst sceptisch op deze uitspraak: “Dat heb ik nog nóóit gehoord.”

 

 

De experts leken Martien gelijk te geven: kandidaat 1 had dit nog nooit meegemaakt, terwijl nummer 2 zei dat “de katten hun baasje wakker proberen te likken.” Britt is even van haar a propos: “Dat lijklikken heeft me wel in de war gebracht.” “Dat snap ik”, reageerde Martien gevat, “hoewel, eten is erger dan likken!”

 

Wie van de Drie keert terug!

Op basis van het kattenverhaal zou je denken dat kandidaat nummer 2 wat maar wat zat te zwatelen, maar zij bleek uiteindelijk wél de echte forensisch onderzoeker. Mocht je binnenkort weer eens verslonden worden door je eigen kat, bedenk dan maar dat hij het eigenlijk goed bedoelt!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De uitzending van gisteren is voorlopig weer even de laatste van Wie van de Drie. Het spelconcept is natuurlijk stokoud maar door panelleden als Martien Meiland, Britt Dekker en Raven van Dorst kan de show gerust nog een tijdje mee! De aflevering van gisteren kun je terugzien via KIJK.