Britt Dekker en Peter R. de Vries

Talpa-presentatrice Britt Dekker komt best wel vaak op tv, maar je zult haar niet zo heel snel zomaar in een talkshow zien opdraven. Ze vindt het merendeel van de BN'ers babbelziek. "Ik wil niet een soort Peter R. de Vries worden, die voor alles aanschuift."

Article continues after the ad

Dat vertelt ze in een interview met De Volkskrant. Britt heeft een gouden Talpa-toekomst met haar aankomende presentatieklussen in We Want More én het programma dat ze samen met Martien Meiland gaat maken. Maar buiten die shows om houdt ze de tv-optredens allemaal binnen de perken.

Britt zegt nee

"Ik word driemaal per week gevraagd als talkshowgast", geeft ze toe. "Ik doe het alleen als ik me bevoegd voel iets te zeggen en iets kan betekenen." Ze vindt dat talkshowredacties te snel een praatgrage BN'er uitnodigen. "Is de serie Tiger King een hit? Laten we Britt bellen, zij houdt van dieren. Ik zeg dan nee. Ik wil niet een soort Peter R. de Vries worden, die voor alles aanschuift. In 98 procent van de gevallen voegen BN’ers niets toe. Nodig gewoon een minister uit, of iemand uit het vak."

'Daarnet vond ik jullie eng'

"Ik heb best vaak dat bij een programma de camera aangaat en ik denk: hè? Daarnet vond ik jullie eng, nu zijn jullie ineens ideale schoonzoons", gaat Britt openhartig verder. Ze noemt de tv-wereld een "rare wereld". "Die draait voor een belangrijk deel om mensen die zichzelf overschreeuwen en aandacht willen."

'Hondjes die een kunstje doen'

Ook heeft Britt nog een sneer in petto. "Ze gedragen zich als honden die een kunstje doen. Misschien omdat ze in de smaak willen vallen, of bang zijn dat iemand anders hun plek inneemt." Wil je meer Brittse wijsheden? Het heerlijke flapuit-gesprek met De Volkskrant kun je hier teruglezen!