Britt Dekker

De afgetrainde Talpa-ster Britt Dekker, die ook programma's voor de NPO maakt én zich ontpopte tot filmster, blikt in een interview met RTL Boulevard héél openhartig terug op de onderhandelingen met Talpa-baas John de Mol.

Article continues after the ad

Britt zat eerst op RTL 5. Het 'afvoerputje' van tv (haar woorden). Maar nu is ze - een stel NPO- én SBS6-programma's verder - trots dat ze het zover wist te schoppen. En met nog twee Talpa-programma's te gaan, heeft ze haar 'Talpaard' George, dat ze van De Mol kreeg in ruil voor een tv-contract, bijna afbetaald. "Ik moet zeggen, het is me goed bevallen", vertelde ze in Boulevard. Maar hoe Britt in eerste instantie dacht over haar werkgever zal je misschien verbazen...

'Eng'

De paardenliefhebster moest eerst niets hebben van Talpa. Totáál niet zelfs. "Ik vond Talpa eigenlijk een verschrikkelijk bedrijf, maar het is best wel leuk." Even later: "Ik vond het een eng bedrijf met enge mensen". Dat zijn pittige woorden!

Paard gaf de doorslag

Waarom wilde ze dan in hemelsnaam bij zo'n hels bedrijf werken? Dat vroeg interviewer Jamie Trenité zich af en hij besloot 't maar gewoon te vragen. Britt geeft toch overal zo eerlijk antwoord op. Het bleek heel simpel: ze moest en zou paard George hebben. "Ik wilde dat paard." Dat is dus gelukt en volgens Britt is er ook wel het een en ander veranderd binnen Talpa. Het is geen eng bedrijf meer. "Dat was het ook, maar dat is het niet meer." Nou, gelukkig maar!