Britt Dekker bij de premiere van Whitestar

Och, arme Britt Dekker… De presentatrice heeft naar eigen zeggen problemen met de Belastingdienst. De reden? Het paard George dat ze eerder van John de Mol kreeg, toen ze een contract tekende bij Talpa.

Britt Dekker krijgt paard van John de Mol

Britt Dekker laat in Media Inside weten dat ze problemen heeft met de Belastingdienst! En dat allemaal vanwege paard George dat ze van John de Mol kreeg. Of nou ja, het paard is officieel niet eens van de presentatrice, maar staat op naam van Talpa – het "enge bedrijf, met enge mensen". In haar contract staat wel dat zij levenslang over George mag beslissen. Met andere woorden: Britt zou vier programma's (waaronder het goed ontvangen Opgezadeld Met Britt) moeten presenteren en kreeg daarvoor het paard in bruikleen terug. En die constructie zorgt nu dus blijkbaar voor problemen...

George zorgt voor problemen

"Het was eigenlijk gewoon Middeleeuwse ruilhandel. Ik kreeg een paard, ik maakte programma's en niet meer en niet minder. Ik heb het als heel prettig ervaren. (...) Ik wilde gewoon dat paard en als ik geld had gekregen, dan moest ik daar zelf belasting over betalen en nu niet", aldus Britt. "Belastingtechnisch moest het op Talpa blijven staan. (...) Jullie denken dat ik nu iets zeg waar ik problemen mee krijg, maar we hebben al megaproblemen ermee dus." Britt wijt verder niet uit over de problemen. Wel weten we (via NU.nl) dat paard George zo’n 400.000 euro zou hebben gekost. 

Article continues after the ad