Britt Dekker heeft wat te vieren: zij mag zich de beste dressuurruiter van Noord-Holland noemen. En als het aan de SBS-diva ligt, is dat nog maar het begin van haar zegetocht.

Anky van Grunsven

Britt Dekker deelde het goede nieuws van haar overwinning op Instagram. “Vandaag dressuurkampioen van Nederland geworden!”, jubelt de presentatrice op het sociale medium. “Maar het allergaafste vind ik dat we ons hiermee gekwalificeerd hebben voor de Nederlandse Kampioenschappen... Op naar het NK!” Britt Dekker kan op felicitaties rekenen van onder meer Martien Meiland, Wendy van Dijk en – toch niet de minste – Anky van Grunsven.
 


George

De presentatrice van onder meer First and Last en We Want More grijpt ook nog even de gelegenheid aan om haar paard George te complimenteren met hun bijzondere prestatie. “George, mijn droom, my champion”, schrijft zij op Instagram. Vorig jaar schitterden Britt Dekker en haar droompaard George in de Nederlandse familiefilm Whitestar.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

NK 2018

Het is trouwens niet de eerste keer dat Britt Dekker zich plaatst voor het Nederlands kampioenschap dressuur. In 2018 deed zij ook al mee het aan NK. Toen moest Britt genoegen nemen met een dertiende plaats. Niet helemaal de eindstand waar zij op had gehoopt, maar het was een ervaring waar zij naar eigen zeggen veel van heeft geleerd. Hopelijk weet Britt die leermomentjes tijdens het volgende NK om te zetten in een plaats op het erepodium!