Caroline Flack, eerbetoon

Dit weekend kwam het droevige nieuws naar buiten dat voormalig Love Island-presentatrice Caroline Flack op veertigjarige leeftijd een einde aan haar leven heeft gemaakt. Het programma besloot zondag de uitzending te laten vervallen, om goed na te denken over een eerbetoon. Die is nu gekomen. 

Article continues after the ad

"We zijn allemaal compleet aangeslagen door het tragische nieuws dat Caroline, een zeer geliefd lid van onze Love Island-familie, is overleden", zo leidt voice-over Ian Sterling het eerbetoon in. "Wij denken aan de familie en vrienden tijdens deze verschrikkelijke periode."

Persoonlijke boodschap

Ian Sterling en Caroline Flanck werkten al vanaf het begin samen aan de show. "Haar passie, warmte en aanstekelijke enthousiasme waren een belangrijk reden waarom hoe miljoenen kijkers zich verbonden voelden met met de show." Hij hoopt dan ook dat haar overlijden ervoor gaat zorgen dat mensen wat aardig zijn voor elkaar, hun liefde gaan tonen en echt naar elkaar gaan luisteren. Tot slot richt hij zich nog persoonlijk tot Caroline. "Caroline, ik wil je bedanken voor al de grappige momenten die we hadden tijdens het maken van onze favoriete show. Je was een echte vriendin voor me. Ik ga je missen, Caroline." Bekijk de volledige video hieronder.


Petitie

En er is rondom de dood van Caroline nog meer gaande. In december werd de presentatrice ontslagen, nadat zij was aangeklaagd voor het mishandelen van haar vriend. De Britse media schreven veelvuldig over de zaak (die tegen de wil van haar vriend werd aangespannen) en worden nu gezien als factor voor haar zelfmoord. Voornamelijk omdat ze al wisten dat Caroline depressieve gevoelens had. Fans van de presentatrice (en dat zijn er al meer dan 350.000) hebben nu een petitie ondertekend, waarin wordt opgeroepen tot strengere wetten voor de media.

Worstel je met suïcidale gedachten? Praat er dan over. Bel 0900-0113 of ga naar www.113.nl.