Gerard Spong in Jinek

Topadvocaat Gerard Spong liet gisterenavond in Jinek geen spaan heel van Ivo Niehe en zijn beruchte 'borsten-vraag' aan Britney Spears. Het fragment daarvan, uit diens show van zo'n 22 jaar geleden, zit in de nieuwe, onthullende docu Framing Britney Spears en gaat de wereld over.

Article continues after the ad

Ivo Niehe vroeg een toen nog 17-jarige Britney Spears naar haar borsten, een onderwerp dat toen enorm leefde bij de internationale showbizzpers. Het gerucht ging dat ze een borstvergroting zou hebben gedaan. Het fragment kwam gisteren voorbij in Jinek en tafelgast Gerard Spong reageerde verbaasd. "Ik vind het een walgelijke vraag en als ik die Britney Spears was geweest, had ik dat met een wedervraag hebben beantwoord."

Het fragment:

 

Gerard gaat los

Meester Spong ging Ivo volledig fileren. Wat zou hij doen als 'ie in Britneys schoenen stond? "Ik zou hebben gevraagd: ‘Hoe zit het met jouw kleine, kromme pik?’ Ik bedoel: je moet zo’n man toch belachelijk maken? Hoe dúrft hij het überhaupt aan een vrouw te stellen die vraag en dan ook nog aan een 17-jarig meisje?"

Ivo's reactie

Ivo liet eerder deze week al van zich horen na alle ophef. Hij vindt dat de makers van de docu te weinig context hebben geschetst bij het fragment, claimt dat hij de vraag vooraf met Britney en haar team had besproken én zegt dat het ook allemaal ironisch bedoeld was. Onzin, zei sterrenfotograaf William Rutten eerder al. Ook Gerard vindt het bullshit. "Het is helemaal geen ironie. Het is gewoon onfatsoen. Gewoon één brok onfatsoen. Meer niet."

'Vunzige vraag'

Eva merkte op dat Britney misschien niets terug durfde te zeggen. "Een 17-jarige durft natuurlijk ook niets te zeggen tegen de grote interviewer… Of überhaupt met een wedervraag te komen." Daar was Gerard het mee eens. "Nee, natuurlijk niet. Het is natuurlijk een vreselijke hypocriete, vunzige vraag, want Ivo Niehe probeert aan de ene kant het fatsoen uit te hangen – een fatsoensrakker – maar aan de andere kant stelt hij dit soort vreselijke vragen."


Jinek is elke werkdag om 22:00 uur te zien op RTL 4.