Brimstone trok in Nederland al bijna 190.000 bezoekers en gaat ook de rest van de wereld veroveren. De western-thriller is al verkocht aan bijna 80 landen.

Article continues after the ad

79 landen

In navolging van de meeste Europese landen en Noord-Amerika zijn Egypte, Iran, Irak, Israël, Koeweit, Libanon, Saudi-Arabië, Syrië, Hong Kong, Cuba, Israël, China, Indonesië, Guantamala en Peru slechts 15 van de in totaal 79 landen waar Brimstone in de bioscoop te zien is. 

Verhoeven en Maas

Het kan goed dat het feit dat de film aan 79 landen verkocht is, je niet zoveel zegt. Even ter vergelijking: Verhoevens Zwartboek werd aan 50 landen verkocht en een groot aantal van de films van Dick Maas, waaronder De Lift en Amsterdamned, werden ook in tientallen internationale cinema’s vertoond. 

Brimstone

Brimstone - met onder anderen Carice van Houten, Guy Pearce en Dakota Fanning - gaat over Liz, die een gelukkig leven leidt met haar man en kinderen. Ze kan niet praten, maar is desalniettemin een gewaardeerd lid van de gemeenschap. Alles verandert als er een nieuwe dominee, die alles wat Liz lief heeft probeert te verwoesten, in het dorp verschijnt.