De MTV Movie & TV Awards zijn weer achter de rug en The Avengers: Endgame was de grote winnaar. Captain Marvel-actrice Brie Larson ging ervandoor met de award voor beste vechtscène, maar ze besloot deze op te dragen aan haar 2 stuntdoubles. 

Article continues after the ad

Captain Marvel versus Minn-Erva

In het superheldenspektakel zit een fantastisch gevecht tussen Carol Danvers en Kree-scherpschutter Minn-Erva. Larson kwam de prijs niet alleen ophalen, stuntvrouwen Joanna Bennett en Renae Moneymaker stonden aan haar zijde.  

 

Lara Croft of G.I. Jane

Brie meldt op het podium: "zonder hen had ik deze film niet kunnen maken". Vervolgens geeft ze het woord aan Bennett en Moneymaker. "We vonden het een hele eer om mee te mogen werken aan deze film en het tot leven brengen van zo'n sterk vrouwelijk personage", zegt Bennett. Moneymaker vertelt verder dat zij en Joanna als jonge meiden net zoals Lara Croft of G.I. Jane wilden worden. Nou, dat is ze zeker gelukt!

Oscars

De dames waren Brie zeer dankbaar, omdat het aandeel van stuntacteurs bijna nooit wordt erkend. Al jaren wordt er gevraagd om meer erkenning voor de stuntmannen en -vrouwen. Er zijn zelfs geruchten dat we binnenkort een speciale Oscar-categorie voor stuntacteurs krijgen. Je kan de sterke chicks nog een tijdje in actie zien in The Avengers: Endgame, aangezien de film weer opnieuw wordt uitgebracht in de bioscoop.