Bridget Maasland

Voordat Bridget Maasland een bekende RTL-presentatrice werd, en zo nu en dan flink de ophef-tongen losmaakt op sociale media, was ze een van Nederlands allereerste vj's voor good old TMF. In de nieuwe editie van Veronica Magazine blikt ze openhartig terug op die eerste stappen in de tv-wereld!

Article continues after the ad

Het magazine spreekt elke week een andere BN'er over diens magische carrière-moment. Voor Bridget is dat zonder twijfel het presenteren van de eerst Ahoy-editie van de TMF Awards. "Ontzettend gaaf", noemt Bridget dat. "Stond ik daar voor duizenden mensen. Je voelde je bijna zelf een artiest."

Begin van een tijdperk

TMF is nu gestopt, maar toen Bridget er in 1995 belandde, begon het al een big deal te worden. Later was het dé jongerenzender van Nederland. Maar hoe is ze er eigenlijk beland? "Het balletje is gaan rollen doordat ik al van jongs af aan modellenwerk deed. Via dat modellenbureau werd ik benaderd om een screentest voor een nieuwe zender te doen." Hartstikke leuk, dacht Bridget, maar ze had verder geen idee waarvoor ze was uitgenodigd. "Ik kende MTV natuurlijk en het begrip vj had ik daardoor weleens voorbij horen komen, maar daar hield het dan ook mee op."

'Alles was nieuw'

Bridget mocht vrij snel na die auditie meteen terugkomen. Voor de zekerheid nam ze toch maar haar vader mee naar de contractbespreking. "Je moet je voorstellen: ik was negentien jaar, woonde net op mezelf en alles was nieuw voor me." In de jaren die volgden mocht Bridget allerlei wereldsterren interviewen, behoorde ze tot de eerste lichting bekende vj's én zag ze TMF steeds bekender en bekender worden. Ze kan het zich nog vrij goed herinneren. "Het gekke is dat ik me veel van die periode nog precies kan herinneren. Veel meer dan iets wat ik bijvoorbeeld een jaar of tien geleden gedaan heb, toen ik al in een soort blurry stroomversnelling zat met allerlei projecten. De periode bij TMF was veel bepalender. Echt de start van iets nieuws, zeg maar."


Het hele interview met Bridget Maasland staat in de nieuwe editie van Veronica Magazine.