"Bridget Jones" heeft een premièrerecord in het Verenigd Koninkrijk gebroken en haar eigen record verbeterd in Nederland.

Article continues after the ad

In 24 landen op #1

In het Verenigd Koninkrijk bracht de film op de openingsavond 3,58 miljoen euro op. Dat is hoogste opbrengst ooit voor een opening van een romantische komedie in het Verenigd Koninkrijk en ook de hoogste opbrengst ooit voor een film die daar in september werd uitgebracht. Volgens Deadline staat Bridget Jones's Baby in 24 van de 39 landen op nummer 1, waaronder Nederland. Buiten het Verenigd Koninkrijk heeft de film wereldwijd al 13 miljoen dollar opbracht.

Nederlands record

In Nederland bracht Bridget Jones's Baby vrijdagavond omgerekend 1,3 miljoen dollar op, volgens Deadline de hoogste Nederlandse opening in de reeks van Bridget Jones-films. Het marktaandeel van de film was vrijdagavond in Nederland 44 procent!

Bridget Jones's Baby is de derde film in de reeks. Het eerste deel, Bridget Jones's Diary, bracht in 2001 60,3 miljoen dollar op in het thuisland Verenigd Koninkrijk. In 2004 volgde Bridget Jones: The Edge of Reason, die in het Verenigd Koninkrijk 68,2 miljoen dollar opbracht.