Fotograaf
LIAM DANIEL/NETFLIX
Bridgerton, Netflix, seizoen 2

Netflix heeft weer een dikke hit te pakken met het prachtige kostuumdrama Bridgerton. In korte tijd is deze reeks door maar liefst 82 miljoen huishoudens gestreamd en je raadt het al: een tweede seizoen is al aangekondigd! Wij vertellen je er - bij wijze van voorpret - alles over.

Benieuwd wat wij van Bridgerton seizoen één vonden? Lees hier onze recensie.

Bridgerton seizoen 2 releasedate

Al die 82 miljoen huishoudens zitten na het zien van het eerste seizoen bomvol vragen: wanneer is het tweede seizoen te zien en wat kunnen we verwachten? Nou, hoewel we helaas nog niet alle antwoorden op die vragen hebben, heeft Netflix al wel een tipje van de sluier opgelicht: het tweede seizoen komt er mogelijk eind 2021 nog aan. "De cast van Bridgerton zal in de lente van 2021 terugkeren naar productie", meldde Netflix in een eerste statement. 


En aan dat laatste bleek geen woord gelogen! De hoofdrolspelers waren in mei al druk met de opnames van het tweede seizoen, zo zien we in de sneak peek hieronder.

Article continues after the ad

 

Inmiddels weten we dat de productie helaas niet helemaal vlekkeloos verloopt. In juli moesten de makers twee keer noodgedwongen stoppen door een coronabesmetting op de set. Of dit ook invloed heeft op de releasedatum? Hopelijk niet, maar we sluiten het zeker niet uit.


Informatie over het nieuwe seizoen

Zoals je misschien wel weet is Bridgerton gebaseerd op de mega-populaire en achtdelige boekenreeks van schrijfster Julia Quinn. In ieder boek staat weer een andere telg van de Bridgerton-familie centraal. Zo volgden we in het afgelopen seizoen het wel en wee van Daphne, die slechts één doel in haar leven had: het vinden van een geschikte huwelijkskandidaat. Tot ze natuurlijk in aanraking kwam met de aantrekkelijke hertog Simon Basset. Maar vergeet haar zoektocht voor nu even, want in deel twee is het aan Anthony Bridgerton om het spel te regeren!


Plot van seizoen twee

Deze begeerlijke graaf maakte in het eerste seizoen nog geen aanstalten om zich te verloven. En waarom zou hij ook? Niemand speelt de rol van de onbereikbare vrijgezel beter dan hij, aldus onze roddelkoningin Lady Whistledown. Of zit ze er dit keer naast? Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) besluit in het aankomende tweede seizoen namelijk wel om te gaan trouwen! De vraag is alleen: met wie en laat zijn aanstaande schoonzus dat zomaar toe? Er staat hem een hoop te wachten, dat is wel duidelijk.


Terugkerende castleden

Netflix heeft al laten doorschemeren dat een groot deel van de cast zal terugkeren voor het tweede seizoen. Sommige personages zullen echter wel naar de achtergrond treden, terwijl anderen eindelijk de spotlights op zich gericht krijgen. De focus zal liggen op Anthony Bridgerton die gespeeld wordt door Broadchurch-acteur Jonathan Bailey, maar verder zien we vast ook Daphne (Phoebe Dynevor), Eloise (Claudia Jessie), Lady Violet (Ruth Gemmell), Hyacinth (Florence Hunt), Colin (Luke Newton), Francesca (Ruby Stokes), Benedict (Luke Thompson) en Gregory (Will Tilston) terug als de broers en zussen Bridgerton.

En hadden we al gezegd dat we natuurlijk weer willen toegesproken worden door Lady Whistledown (Julie Andrews)? Of beter gezegd: door Patty Brards look-a-like.

Wie ook niet kan wachten om weer terug te keren, is Nicola Coughlan die de rol van Penelope Featherington speelt. "Ik zou heel graag terugkomen omdat ik het gevoel heb dat we net begonnen zijn. En omdat er zo'n grote cast in deze show zit, valt er nog zo veel uit alle karakters te halen", vertelde ze eerder aan RadioTimes. "Er zijn mensen met wie ik niet eens heb kunnen spelen. Ik zou graag nog iets doen met Jonathan Bailey, die Anthony Bridgerton speelt." Nou, dat zou goed uitkomen in dit aankomende tweede seizoen!

Simon Basset (Regé-Jean Page) is er in seizoen 2 helaas niet bij. Lees hier waarom we het zonder Regé moeten doen...

Nieuwe acteurs

De allerbelangrijkste nieuwe toevoeging hebben we al te pakken! Simone Ashley, die je waarschijnlijk wel kent als Olivia uit Netflix-megahit Sex Education, pakt de hoofdrol in seizoen 2. Ze speelt Kate Sharma, de huwelijkskandidate van Anthony Bridgerton!

Simone Ashley in Sex Education

Ook dropte Netflix al de onderstaande nieuwe namen, inclusief de personages die ze gaan spelen.

 

 

 Bridgerton ontvangst en reacties van fans

Bridgerton was al snel één van de best bekeken Netflix-serie ooit (tot CoComelon daar verandering in bracht), maar hoe kan dat eigenlijk? Nou, het zal grotendeels liggen aan het feit dat we wereldwijd meer thuiszitten door het coronavirus, maar onderschat ook het heerlijke plot, de passievolle scènes (die soms meer weg hebben van porno), de fantastische kostuums, de humor, de prachtige setting en de diversiteit in de cast niet. Deze combinatie maakt dat we heerlijk kunnen weg zwijmelen en onze eigen sores voor een paar uur kunnen vergeten!


Bridgerton geruchten en speculaties

We eindigen natuurlijk met speculaties over het tweede seizoen en alles wat er mogelijk op volgt. Het is immers altijd leuk om alvast vooruit te kijken naar alles wat gaat komen... en dat zou nog behoorlijk wat kunnen zijn! De boekenreeks van Julia Quin bestaat namelijk uit 8 boeken en als het aan regisseur Chris van Dusen ligt worden die allemaal verfilmd. "Dit is een familie van acht kinderen en er zijn acht boeken. Daarom lijkt het me fantastisch om alle boeken te behandelen en alle liefdesverhalen van de Bridgerton-broers en -zussen te vertellen," schemerde hij eerder al door in een interview met Collider. Nou, als het succes doorzet, kijken we daar niet eens van op!


Bridgerton is te zien op Netflix.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.