Brett Ratner schijnt in Hollywood rond te lopen bazuinen dat hij Rush Hour 4 gaat regisseren. Sinds #metoo is de regisseur echter in ongenade gevallen, nadat bekend is geworden dat hij bij meerdere vrouwen zijn handjes niet thuis had gehouden. Warner Bros. wil dan ook niets meer met hem te maken hebben en zegt dat Ratners bewering uit zijn duim gezogen is. Dat durft de studio hem echter niet persoonlijk te laten weten.

Article continues after the ad

Jackie Chan liet in oktober 2017 al weten dat er wat hem betreft een vierde Rush Hour aankomt. In februari 2018 reageerde Chris Tucker dat hij ook weer van de partij zal zijn als de film er komt. De Brett Ratner heeft de populaire films uit de actie-komediefranchise alledrie zelf geregisseerd. Hij zou een terugkeer naar de serie als een ideale manier zien om alle beschuldigingen van seksuele intimidatie van zich af te schudden.

Gekkenwerk

Vakblad The Hollywood Reporter citeert een anonieme hoge Hollywoodbaas die zegt dat “Brett overal rond loopt te bazuinen dat hij een vierde Rush Hour gaat maken om zichzelf terug de filmindustrie in te werken. Hij wil mensen zo laten geloven dat hij nog werk kan krijgen”. Volgens deze anonieme bron zou het gekkenwerk zijn om nu nog met Ratner in zee te gaan: “Nu nog met hem een film maken, dat is gewoon een zelfmoordmissie.”

Grijpgrage Boeman

Warner Bros. had dan wel plannen om de Rush Hour-reeks nieuw leven in te blazen, maar toen Ratner in #metoo-gate genoemd werd als één van Hollywoods grijpgrage boemannen werden deze plannen meteen stopgezet. Rush Hour-producent Arthur Sarkissian wil echter nog steeds een vierde aflevering in de serie maken, maar dat zou hij van Warner dan wel zonder Ratner op de regisseursstoel doen. Probleem is echter dat de studio niet het lef heeft om dat persoonlijk aan Brett te laten weten, waardoor deze nog steed met een bord voor zijn kop rondloopt.