Brett Ratner schijnt in Hollywood rond te lopen bazuinen dat hij Rush Hour 4 gaat regisseren. Sinds #metoo is de regisseur echter in ongenade gevallen, nadat bekend is geworden dat hij bij meerdere vrouwen zijn handjes niet thuis had gehouden. Warner Bros. wil dan ook niets meer met hem te maken hebben en zegt dat Ratners bewering uit zijn duim gezogen is. Dat durft de studio hem echter niet persoonlijk te laten weten.

More content below the advertising

Jackie Chan liet in oktober 2017 al weten dat er wat hem betreft een vierde Rush Hour aankomt. In februari 2018 reageerde Chris Tucker dat hij ook weer van de partij zal zijn als de film er komt. De Brett Ratner heeft de populaire films uit de actie-komediefranchise alledrie zelf geregisseerd. Hij zou een terugkeer naar de serie als een ideale manier zien om alle beschuldigingen van seksuele intimidatie van zich af te schudden.

Gekkenwerk

Vakblad The Hollywood Reporter citeert een anonieme hoge Hollywoodbaas die zegt dat “Brett overal rond loopt te bazuinen dat hij een vierde Rush Hour gaat maken om zichzelf terug de filmindustrie in te werken. Hij wil mensen zo laten geloven dat hij nog werk kan krijgen”. Volgens deze anonieme bron zou het gekkenwerk zijn om nu nog met Ratner in zee te gaan: “Nu nog met hem een film maken, dat is gewoon een zelfmoordmissie.”

Grijpgrage Boeman

Warner Bros. had dan wel plannen om de Rush Hour-reeks nieuw leven in te blazen, maar toen Ratner in #metoo-gate genoemd werd als één van Hollywoods grijpgrage boemannen werden deze plannen meteen stopgezet. Rush Hour-producent Arthur Sarkissian wil echter nog steeds een vierde aflevering in de serie maken, maar dat zou hij van Warner dan wel zonder Ratner op de regisseursstoel doen. Probleem is echter dat de studio niet het lef heeft om dat persoonlijk aan Brett te laten weten, waardoor deze nog steed met een bord voor zijn kop rondloopt.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.