Brendan Dassey, een van de hoofdpersonen in de Netflix-documentaire Making A Murderer, is in tegenstelling tot eerdere berichten niet binnenkort op vrije voeten. Hij moet het verloop van zijn proces afwachten in de gevangenis.

Article continues after the ad

Bloedstollend

Brendan Dassey zit al tien jaar achter de tralies omdat hij zijn oom Steven Avery zou hebben geholpen bij de moord op Teresa Halbach. De bloedstollende documentaireserie Making A Murderer suggereerde dat het tweetal wel eens het slachtoffer zou kunnen zijn van een wraakzuchtige sheriff. Door het succes van de serie werd er flink aan getwijfeld of het onderzoek en het proces wel eerlijk waren verlopen.

Vonnis

Onlangs oordeelde de Amerikaanse rechtbank dat de neef van de hoofdrolspeler uit de Netflix-serie niet langer vast hoeft te blijven zitten en het vonnis werd vernietigd. Genoeg reden om Dassey in vrijheid te stellen, maar het OM ging in beroep tegen deze uitspraak. Maandag werd bekend dat hij dat het hoger beroep in vrijheid mocht afwachten, maar een federaal hof heeft vandaag besloten dat de aanklager eerst de kans moet krijgen om zijn vrijlating aan te vechten.