We zijn als Superguide, de website die al het grote nieuws brengt op het gebied van series en films, trots je te kunnen mededelen: Tik Tak komt terug op de televisie. 

Article continues after the ad

Ongekend succes

Ja, Tik Tak. Het kijkcijferkanon uit je jeugd. Een iconisch programma, met succesnummers als ‘de tikkende klok’ en ‘het geluid van een tikkende klok’. Maar ook briljante scènes zoals ‘kijk een paard!’, ‘kijk, een lepel!’ en ‘kijk, een plant!’. Alles gebracht met dat onmiskenbare Tik Tak geluid. De dwarsfluit. Tik Tak was, zoals iedereen verwachtte, een enorme hit in de hoogtijdagen. Game of Thrones was er niks bij. Tik Tak is in de loop der jaren uitgezonden in onder andere de VS, Zuid-Afrika, Saoedi-Arabië en Australië.

Helemaal van nu

De makers beloven dat "vertrouwde elementen, zoals de schaapjes en het schaduwmannetje behouden blijven; we werken met veel respect voor het origineel aan de nieuwe afleveringen".  Nee, dan is het goed. Wel zal de beeldkwaliteit meer van nu zijn. Het nieuws kwam vandaag naar buiten via de Belgische radio. Het is dus officieel, en we wachten met smart op de eerste trailer. 

Tuurlijk kun je niet wachten

We kunnen natuurlijk niet eindigen zonder een van de meest belangrijke afleveringen van het eerste seizoen nog een keertje te posten. De meningen verschillen hier over, maar wij van Superguide vonden dit een hele sterke: seizoen 1, aflevering 14. Je kan ernaar blijven kijken.