De DCEU-shitshow heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Vakblad The Hollywood reporter meldt dat Henry ‘kaaklijn’ Cavill (waar wij gisteren nog een fantastisch exposé over hebben geschreven) zijn rode cape aan de wilgen hangt. Hij neemt Superman niet langer voor zijn rekening.

Article continues after the ad

Studio Warner Bros. wilde Cavill strikken voor een cameo in Shazam, maar beide partijen hebben het niet tot een deal kunnen schoppen. Daarmee lijkt de kans dat de Brit ooit weer zijn roodblauwe spandex aantrekt miniem, aldus THR. Hij sluit zich aan bij collega Ben Affleck, wiens terugkeer als Batman ook op losse schroeven staat.  

How to fix it?

Wat dit betekent voor het DC-universum? Volgens het vakblad focussen ze zich nu op Supergirl, wiens origin-story zich afspeelt wanneer Superman, alias Kal-El nog een kind is. 

Warner heeft volgens The Hollywood Reporter voorlopig nog geen concrete plannen voor een stand-alone Superman-film. Laat staan met Cavill. En dat gevoel is wederzijds: de acteur bindt zich voorlopig aan Netflix' The Witcher.

Ook gaan er geruchten dat de studio krampachtig probeert het DC-universum te resetten. Behalve Wonder Woman is geen enkele DCEU-film echt goed ontvangen en Justice League heeft meer geld gekost dan het opleverde. Een compleet andere aanpak (zonder Cavill en Affleck) is dus niet ondenkbaar.