De cast van Breaking Bad is opnieuw bij elkaar gekomen. Reden hiervoor was een speciale fotosessie van Entertainment Weekly en People ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de serie. Samen haalden de acteurs en actrices herinneringen op aan de opnames van wat inmiddels één van de beste tv-series ooit wordt genoemd.

Article continues after the ad

“Verdomme, ik zat gewoon in Breaking Bad!”

Aaron Paul, die de rol van Jesse Pinkman speelde, vat de emoties van de cast het beste samen: “Ik herinner me nog dat tijdens het filmen van het eerste seizoen Dean (Dean Norris, Hank Schrader in de serie) tegen me zei: ‘Over tien jaar kijken we terug en denken we bij onszelf “Verdomme, ik zat gewoon in Breaking Bad!”’. En gek genoeg is het nu tien jaar verder en denk ik dat nog steeds de hele tijd”.

Unieke serie

Mede-hoofdrolspeler Bryan Cranston vindt dat nu nog te merken is hoe uniek de serie was: “We zijn een nieuwe manier van verhalen vertellen ingegaan die voor de hele wereld liet zien wat nu mogelijk is. Dat de grenzen die je dacht dat er waren helemaal weggevaagd kunnen worden. En we zien nu varianten op Breaking Bad, en dat is vleiend”.

Sterfscène

En dan komen er nu SPOILERS! De mooiste anekdote kwam van Betsy Brandt, die Walts schoonzus Marie speelde. Tot op de dag vandaag heeft zij niet de sterfscène van Dean Norris als haar man Hank Schrader durven kijken: “Ik had zo'n moeite met zijn dood. Toen ik het script van de aflevering zag zei ik ‘Als ik het niet lees, gebeurt het dan niet?’  Ik heb die scène nog steeds niet gezien. Ik kan er gewoon niet naar kijken. Ik weet wel dat het alsof is, maar Hank hoort in deze wereld thuis. Dit zou een betere wereld zijn als Hank erin leefde”.

Comic Con

Het is gelukkig niet de laatste keer dat de cast samen herinneringen ophaalt. De sterren van Breaking Bad komen volgende maand nogmaals bijeen voor een presentatie op de San Diego Comic Con.