Bram van der Vlugt, overleden

De bij veel mensen geliefde acteur Bram van der Vlugt is op 86-jarige leeftijd overleden. Zijn familie laat in een persbericht weten dat de acteur in zijn slaap is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. 

Article continues after the ad

Bram van der Vlugt speelde de afgelopen jaren rollen in diverse films, theaterstukken en series als Sesamstraat, Zeg 'ns Aa en Medisch Centrum West, maar het beste kennen we hem natuurlijk als de goedheiligman. Bram kroop van 1986 tot en met 2010 in de rol van Sinterklaas, als opvolger van Adrie van Oorschot.

Stokje overgeven

In 2010 nam Van der Vlugt afscheid van zijn rol, en gaf hij in een speciale editie van het Sinterklaasjournaal het boek over aan zijn nieuwe hulpsinterklaas, Stefan de Walle. Af en toe kon hij het echter niet laten. Zo dook hij dit jaar nog op in de onderstaande reclame van Bol.com en in 2014 in de film Pak van mijn hart

Angst voor corona

De in Den Haag geboren acteur vertelde in oktober nog in AD dat hij het wel zag zitten om 95 jaar oud te worden. "Ik heb nog wat plannen, ook in het werk." Hij baalde dan ook dat het coronavirus roet in het eten gooide. "De angst voor corona is bij mij in volle hevigheid teruggekeerd. Ik zie filmpjes langskomen van restverschijnselen bij mensen die aan de beademing hebben gelegen, dat moet me niet overkomen", vertelde hij toen nog openhartig. "Ik ben banger dan in maart. Nu kom je niet meer weg met: ach ja, misschien word ik maar een beetje ziek. Dat zou kunnen, maar op mijn leeftijd niet meer, denk ik."

Helaas kreeg hij gelijk. Bram van der Vlugt is 86 jaar geworden.