Het hek van de dam, Rachel en Bram

Ze zijn een aparte combinatie: Bram Moszkowicz en Rachel Hazes. Je zou namelijk op het eerste gezicht niet verwachten dat de twee bijzondere gesprekken zouden gaan voeren, maar toch waren er gisteravond 218.000 kijkers getuigen van hoe dat wel gebeurde in Het hek van de dam.

Article continues after the ad

Bram en Rachel beten in de eerste aflevering van Het hek van de dam het spits af. Terwijl ze druk bezig waren om de kudde schapen in bedwang te houden, ontstonden er diepere gesprekken. Zo vertelde Rachel over haar donkere dagen waarin ze zelfs aan zelfmoord dacht en ook Bram luchtte zijn hart over zijn diepe dalen.

Haatreacties

De twee hebben naast de zwarte momenten nog iets gemeenschappelijks: beide BN'ers ontvangen veel haat op social media. "Ik vind social media een gevaar", bekent Rachel. "Ik heb het sinds kort, maar je weet precies: iemand die negatief is, heeft een hondje op de achtergrond of water met een palmboom. Dan denk ik: je eigen profielfoto laat je niet zien. Je weet dan direct waarmee je te maken heeft."

Fouten gemaakt

Daar kan Bram ook over meepraten. "Ik heb weleens gezegd: 'mijn vijand is de beeldvorming'. Mensen hebben een beeld van jou en mij en daar kun je niet tegen vechten. Dat verlies je", vertelt hij openhartig. "Ik heb mijn fouten gemaakt en daar heb ik zeven jaar lang voor geboet. Dan probeer je het opnieuw, maar dan krijg je toch weer een klap in je gezicht. Dat heeft dan ook weer te maken met het beeld dat die rechters van mij hebben." Bekijk hier de hele aflevering terug.

Ultieme Omroep Max-show

We zijn na deze openbaring natuurlijk stiekem nieuwsgierig hoe het publiek tegen het programma aankijkt. Hoewel de meningen over het algemeen verdeeld zijn over Het hek van de dam zijn er enkele kijkers in slaap gevallen. "Als Omroep Max dit had gemaakt, was het de ultieme slow television geworden met mooie beelden van Nederland en ontroerende verhalen. Nu is het een beetje stuurloos", laat een Twitteraar weten. Een andere kijker is duidelijker: "John de Mol heeft er weer een flop bij." 

Het hek van de dam is elke vrijdag om 20:30 uur te zien op SBS6 én KIJK.nl.