Nieuwe trailer van verfilming waargebeurd verhaal

Brad Pitt als stuntelende generaal in Afghanistan is hilarisch én provocerend. Het allerbeste: War Machine is gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

War Machine

Het personage van Brad Pitt in War Machine is gebaseerd op generaal Stanley McChrystal, van wie we natuurlijk niets kunnen vertellen zonder spoilers weg te geven. Netflix gaat de spoiler zelf niet uit de weg, dus lees vooral niet door ... als je niet wilt weten dat Netflix generaal McChrystal omschrijft als "een popster het commando over de NAVO-troepen in Afghanistan op zich nam, maar ten val kwam door het onverbloemde artikel van een journalist".

"De film is een verkenningstocht tegen de gevestigde orde (...) in de vorm van een absurdistisch oorlogsverhaal over een geboren leider die zich blakend van zelfvertrouwen midden in de waanzin stort", aldus de verdere omschrijving van Netflix. Dat klinkt nogal droog en serieus, dus dit is een goed moment om de trailer hierboven te bekijken zodat het tegendeel bewezen kan worden!

Nieuwe beelden

Heb je hem gezien? Dan verwijzen we je graag ook nog even naar de vorige trailer, die in maart werd uitgebracht. Misschien is het niet goed om van tevoren al zo veel te zien, maar neem van ons aan: de trailer van vandaag zit weer tjokvol nieuwe beelden.

Al met al ziet de Netflix Original-film er bijzonder geestig uit, en is het goede nieuws ook nog eens dat je War Machine al vanaf 26 mei op Netflix kunt kijken. Nog benieuwd naar de rest van de cast? Naast Brad Pitt zie je onder anderen Tilda Swinton (The Beach), Ben Kingsley (Gandhi), Topher Grace (That '70s Show) en Alan Ruck (Ferris Bueller's Day Off).

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.