Grote paniek in Hollywood (en ver daarbuiten): Angelina Jolie en Brad Pitt, het ogenschijnlijk meest stabiele koppel uit de showbizz, gaan scheiden. Volgens TMZ heeft Angelina maandag de scheiding aangevraagd. Als reden voor de scheiding geeft Jolie 'onoverbrugbare verschillen' op. Dit blijkt uit de scheidingsaanvraag die ze bij de rechtbank heeft ingediend.

Article continues after the ad

Als reden voor de scheiding geeft Jolie 'onoverbrugbare verschillen' op. Dit blijkt uit de scheidingsaanvraag die ze bij de rechtbank heeft ingediend.

Wát een setje

Het koppel, dat trouwde in augustus 2014, heeft zes kinderen. Ze werden in 2004 verliefd op de set van de film Mr. & Mrs. Smith. Brad was destijds nog getrouwd met Jennifer Aniston. 

Heibel in de tent

Jolie wil volgens TMZ dat de kinderen bij haar blijven wonen en wil geen co-ouderschap. Brad Pitt krijgt wat Jolie betreft een bezoekregeling. TMZ heeft van bronnen gehoord dat Angelina het totaal niet eens is met de wijze waarop Brad de kinderen opvoedt. 

Nieuws bevestigd

De advocaat van de actrice heeft aan persbureau Reuters bevestigd dat ze uit elkaar gaan. "Dit besluit is genomen voor het bestwil van het gezin", aldus de verklaring van de advocaat. "Ze zal verder geen commentaar geven en vraagt om het gezin op dit moment zijn privacy te gunnen."

Wéér een tegenspeelster?

Actrice Marion Cotillard zou de reden van de breuk zijn. Pitt speelde met haar in de film Allied. "Hun huwelijk heeft de laatste tijd de problemen die ze hebben gemaskeerd. Ze hebben grote ruzies", vertelt een insider aan Hollywood Life. In 2015 liet Angelina doorschemeren dat zij en Brad "zo hun problemen hebben". "We hebben ruzies en problemen zoals ieder koppel die heeft", vertelde de actrice destijds aan de Britse krant The Telegraph

Na hun prachtige huwelijk leek het bergafwaarts te gaan. Zo zag hun grote dag eruit: