Tv- en radiosterren worden vaak benaderd om spullen te promoten. Marieke Elsinga kreeg onlangs óók een aanbod, maar daar werd ze alleen maar boos om.

Op Instagram meldt de Q-Music-DJ en RTL Boulevard-presentatrice dat ze een aanbod kreeg van ‘een bekend afslankmerk’. In eerste instantie dacht ze alleen: ‘nee’, maar hoe langer ze er over nadacht des te giftiger werd ze!

Elsinga schrijft dat het afslankmerk ‘op zoek was naar mensen die van hun kilo’s af willen komen’. Het merk zag ‘een goede match met Marieke.’ Als je dit even op je in laat werken, dan kreeg Elsinga dus een berichtje waarin haar gewicht werd bekritiseerd. Ouch!

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik ga hier iets doen, dat ik niet zo vaak doe, namelijk mijn frustratie delen. Bij mijn management komen regelmatig verzoeken binnen van merken die willen samenwerken. Ambassadeurschap, partnerships, hoe je het noemen wilt. In bijna alle gevallen sla ik dat af. Soms past een merk goed bij mij en ga ik er wel voor. Tussen de aanvragen zat vorige week een mail van een bureau dat ambassadeurs zoekt voor een bekend afslankmerk. Ik citeer: “Voor een nieuwe samenwerking zijn we op zoek naar mensen die de uitdaging aan willen gaan om van hun (corona?)kilo's af te komen. Wij zien een goede match met Marieke." Mijn manager kent me goed en had dus al vriendelijk bedankt, maar stuurde de aanvraag ter controle nog even langs mij. Ik las het, zei: “Nee, idd niks voor mij” en klikte het weg. Maar toen las ik het nog eens en dacht: “Ho eens… dit is eigenlijk helemaal geen leuke tekst!” Er staat dus dat er bij mij wel wat (corona?)kilo’s af kunnen! Het bureau bedoelt het heus niet kwaad en ik sta redelijk stevig in mijn schoenen, maar wie zijn zij om dat voor mij te bepalen? Nu ben ik niet tegen diëten (sterker nog, ik ‘Sonja Bakkerde’ me in mijn studietijd suf!), maar actief het signaal uitdragen dat mijn lichaam ‘te dik is’, zie ik niet zitten. Zeker niet omdat ik een groot bereik heb. Mijn lijf is sterk en fit. ‘Hilversum slank’ ben ik misschien niet en daar zit volgens mij precies de kracht. Als we blijven doen alsof elke vrouw eruit moet zien zoals in de bladen of op tv, geven we écht het verkeerde signaal af. Aan onszelf en aan onze kinderen. Je mag me te dik vinden, precies goed of zelfs te dun, allemaal prima. Ik deel dit niet omdat ik zo graag hieronder ‘Je bent perfect’ of ‘Je bent prachtig’ wil lezen, ik deel dit omdat ik wil bijdragen aan een normaler zelfbeeld bij (jonge) vrouwen. Iets waar ik zelf ook mee worstel. #bodypositivity

Een bericht gedeeld door Marieke Elsinga (@mariekeelsinga) op

 

‘Dit is eigenlijk helemaal geen leuke tekst!’, dacht Marieke, en hoewel ze de ‘kritiek’ niet persoonlijk opnam, vond ze het wel een negatieve boodschap. ‘Wie zijn zij om dat voor mij te bepalen?’. Elsinga ziet het niet zitten om zelf te verkondigen dat ze ‘te dik’ is, en bedankte dus vriendelijk voor de dubieuze eer.

Marieke Elsinga is ‘lichaamspositief’

Elsinga postte het verhaal niet om positieve reacties uit te lokken, maar omdat ze wil bijdragen aan een positiever lichaamsbeeld bij (jonge) vrouwen: iets waar ze zelf soms ook mee worstelt.

Onder de post krijgt Marieke enorm veel bijval. Sarah Chronis, Jan Versteegh en Claudia de Breij reageren positief, maar er zijn ook bekende vrouwen die precies hetzelfde aanbod kregen! Evi Hanssen, Marlijn Weerdenburg en Barbara Sloesen kregen hetzelfde ‘compliment’.

Elsinga had het onlangs ook al aan de stok met iemand die ‘out of the blue’ vroeg of ze misschien zwanger was. Wat is dat toch met die mensen?