Leco van Zadelhoff

Sterrenstylist Leco van Zadelhoff sprong gisteren in RTL Boulevard fel in de verdediging toen Sylvie Meis' optreden in Hoge Bomen voorbijkwam. De presentatrice kreeg namelijk - zoals gewoonlijk wanneer ze in Nederland op de buis komt - flink wat kritiek.

Article continues after the ad

Sylvie, die door de coronacrisis een flinke financiële klap moet verwerken, zat afgelopen zaterdag in Jeroen van der Booms interviewprogramma Hoge Bomen op SBS6. Veel kijkers ergerden zich in haar 'verduitste' accent en trokken zoals gewoonlijk haar 'echtheid' in twijfel. Visagist Leco - een goede vriend van Sylvie - zat ook in de uitzending en neemt het nu voor haar op.


Nerveus

"Ze was een beetje nerveus, maar het was leuk", blikte Leco gisteren terug in RTL Boulevard. "Het is een tv-programma waarbij je in principe niets weet. Een soort In De Hoofdrol: er worden mensen uitgenodigd waar je echt niets van weet, dus dan ben je misschien een beetje nerveus. Dat kan ik me wel voorstellen."

Duitsers

Presentator Rick Brandsteder vroeg of Leco snapt dat veel mensen Sylvie belachelijk maken. "Het is heel dubbel", antwoordt hij. Volgens Leco is het contrast met Duitsland enorm. "Op een of andere manier kan Sylvie heel moeilijk iets goed doen in Nederland. Ik zie haar heel veel in Duitsland en werk als ze in Nederland is ook regelmatig met haar hier en ze is een ongelooflijk fantastisch, leuk en professioneel mens. Ik mag haar heel graag, maar goed, ik ken haar en dat is misschien anders."

Kan niets goed doen

Leco ergert zich enorm. Volgens maakt het niet uit wát Sylvie hier in Nederland doet - er komt altijd kritiek. "Je mag hier wel succes hebben, maar als je met de kop boven het maaiveld komt, dan vinden we daar wat van. Het is veel uiterlijk gerelateerd, maar dat is haar keuze. Ik vind het altijd frappant dat er zo veel over te doen is. Het is op een of andere manier alsof ze niets goed kán doen hier."

Hoge Bomen is elke zaterdag om 21:30 uur te zien op SBS6.