Het rommelt opnieuw bij de X-Men films Dark Phoenix en The New Mutants. Beide X-films waren al meerdere malen uitgesteld, en het was ook al bekend dat ze allebei uitgebreide 'reshoots' nodig hadden. Maar boze geruchten beweren nu dat als 20th Century Fox inderdaad aan Disney wordt verkocht, beide films helemaal niet meer worden uitgebracht?!

Article continues after the ad

Betrouwbare bron

De geruchten zijn afkomstig van website Comicbookmovie.com, die het weer van een internetforum heeft. Waar alles wordt op interfora geroepen wordt normaal met een keukenpak zout genomen dient te worden, meldt de site dat het hier helaas om een betrouwbare bron gaat.

Horrorfilm

New Mutants zou eerst in april dit jaar uitkomen, maar werd vervolgens verschoven naar februari volgend jaar. In maart maakte Fox bekend dat de film pas in augustus 2019 te zien zou zijn. Nu wordt meer en meer duidelijk wat er aan de hand zou zijn. Regisseur Josh Boone zou teveel bezig zijn geweest om een horror te maken van deze film rond een team X-Men in opleiding. Hierdoor zou hij te weinig gelet hebben op het bronmateriaal en de oorspronkelijke personages.

Puinhoop?

Het regisseren van een grote blockbuster zou ook iets te hoog gegrepen zijn voor de jonge regisseur, die eerder de tranentrekker The Fault in Our Stars maakte. De vergelijking met de Fantastic Four-film van een paar jaar terug ligt hier voor de hand, toen de onervaren regisseur Josh Trank er een puinhoop van maakte.

Testvoorstellingen

Ook met X-Men: Dark Phoenix loopt het niet lekker. De film met Sophie “Sansa Stark” Turner in de titelrol zou eerst in november uitkomen, maar is nu verplaatst naar februari 2019. Ook hier staat een relatief onervaren regisseur aan het roer in de vorm van Simon Kinberg, die weliswaar een ervaren scenarioschrijver en producent is, maar daarmee ben je nog niet meteen een goede filmmaker. De film zou niet goed ontvangen zijn bij testvoorstellingen.

Ook geen Gambit

Tot slot ook nog even slecht nieuws over de Gambit-film; deze zou inmiddels geschrapt zijn. Opnames van deze X-Men spin-off waarin Channing Tatum de Cajun anti-held zou spelen worden ook al jaren steeds weer uitgesteld, en nu lijkt deze dus geheel van de baan.

Nogmaals: het zijn allemaal geruchten , dus laten we hopen dat het meevalt, maar als de overname van Fox door Disney doorgaat zal er snel duidelijkheid komen.