Maaike in First Dates

Vier bekende First Dates-deelnemers doen vandaag in De Volkskrant een boekje open over hun veelbesproken deelname aan het datingprogramma. "Halverwege heb ik de televisie uitgezet. Ik was woedend."

Article continues after the ad

De krant sprak vier deelnemers die met hun deelname hartstikke viral gingen - iets dat overigens érg vaak gebeurt. Drie van hen kijken terug op een... nogal nare ervaring. Niet iedereen is zo lucky als Giel Beelen. Wat is er gebeurd en hoe reageert omroep BNNVARA?

Woedend

Journalistiekstudent Roland zette woedend de tv uit toen hij zijn date met Lieke terugzag. "Toen ik de avond van de uitzending voor de buis zat, herkende ik mezelf niet terug. Ik keek naar een jongen die alleen over zichzelf praatte; die zijn date geen enkele vraag stelde. Nu was ik plots zelf de idioot", zo blikt hij terug. Hij verwijt de makers dat ze heel veel beeldmateriaal van hem niet gebruikte en 'werd neergezet als een complete lul'. Hij kreeg excuses van de makers, maar: "Na mijn eigen deelname kijk ik met andere ogen naar het programma. Zo onschuldig is dat monteren niet; voor mij heeft First Dates zijn geloofwaardigheid verloren".


Niet eten

Ook Maaike kijkt terug op een naar avontuur. Ze ging recent kneiterviral met onder meer onderstaande filmpje waarin we zien dat ze géén eten bestelt. Ze is naar eigen zeggen een moeilijke eter. Vooraf belde ze met de redactie en die verzekerde haar dat er ook voor haar genoeg keuze zou zijn. Dat zat toch anders. Vervolgens ging ze een heftige tijd tegemoet. "Als ik mijn uitzending terugkijk, zie ik een meisje dat bij zichzelf blijft en lekker doet wat ze zelf wil. Dat heel Nederland het niet vindt kunnen dat ik niets at, daar trek ik me niets van aan. Maar hoeveel kijkers stellen zich de vraag: wat zie ik nu eigenlijk? Op basis van een verknipt filmpje van een paar minuten werd ik uitgescholden en gediagnosticeerd met anorexia en andere problemen." Door alle nare reacties kwam Maaike zelfs een paar dagen haar huis niet meer uit.

Creatiffdutch-videomix: Moeilijke eter in First Dates . Voor de eerste keer ooit besloot iemand niks te eten in het First Dates restaurant... #firstdatesnl #firstdates #firstdatesrestaurant

Geplaatst door Creatiffdutch op Donderdag 14 november 2019


Reactie BNNVARA

"Mij zo afschilderen is goed voor de kijkcijfers; weer een internetgekkie dat viraal gaat", sneert Maaike naar de makers van First Dates. Wat vinden zij eigenlijk van al deze beschuldigingen? De Volkskrant vroeg omroep BNNVARA om een reactie. "We betreuren het dat daters uit dit artikel met gemengde gevoelens terugkijken op hun date. We beseffen heel goed dat daten een kwetsbare aangelegenheid is, met de montage van het programma proberen we altijd een weergave van de realiteit te geven", zo klinkt het verweer. Je kunt de hele reactie én de andere verschrikkelijke date-verhalen hier teruglezen.

First Dates is elke werkdag om 19:25 uur te zien op NPO 3.