Vannacht werden in Los Angeles de Golden Globes uitgereikt. En de bioscoophit Bohemian Rhapsody ging met de belangrijkste beeldjes aan de haal!

Legendarisch

De swingende biopic Bohemian Rhapsody is gisteren door de Hollywood Foreign Press Association uitgeroepen tot de beste dramafilm van vorig jaar. De concurrentie was niet mals: in deze categorie waren ook Black Panther, BlacKkKlansman, If Beale Street Could Talk en A Star Is Born genomineerd. Rami Malek, die in Bohemian Rhapsody de rol van Freddie Mercury speelt, viel ook in de prijzen. Zijn rol van de legendarische rockster leverde hem een Golden Globe op voor beste hoofdrolspeler. In zijn dankwoord droeg de verliefde acteur de award op aan de in 1991 overleden Mercury.

 

Uitsmijter

In de categorie ‘musical of comedy’ werd Green Book verkozen tot beste film. De film vertelt het verhaal van de opmerkelijke vriendschap tussen pianist Don Shirley (Mahershala Ali, eveneens bekroond met een Golden Globe) en uitsmijter Nick 'Tony Lip' Vallelonga (Viggo Mortensen). Andere genomineerden in deze categorie waren Crazy Rich Asians, The Favourite, Mary Poppins Returns en Vice. De Globe voor de beste animatiefilm ging naar Spider-Man: Into The Spider-Verse. Daarmee versloeg deze superheldenfilm Incredibles 2, Ralph Breaks The Internet en Isle of Dogs. De lijst van de belangrijkste winnaars vind je hieronder!


Beste film (drama)
Bohemian Rhapsody

Beste film (musical of komedie)
Green Book

Beste animatiefilm
Spider-Man: Into The Spider-Verse

Beste acteur in een film (drama)
Rami Malek (Bohemian Rhapsody)

Beste acteur in een film (musical of komedie)
Christian Bale (Vice)

Beste actrice in een film (drama)
Glenn Close (The Wife)

Beste actrice in een film (musical of komedie)
Olivia Colman (The Favourite)

Beste regisseur
Alfonso Cuarón (Roma)

Beste televisieserie (drama)
The Americans

Beste miniserie
American Crime Story

Beste acteur in een televisieserie (drama)
Richard Madden (Bodyguard)

Beste acteur in een televisieserie (musical of komedie)
Michael Douglas (The Kominsky Method)

Beste acteur in een miniserie
Darren Criss (American Crime Story)

Beste televisieserie (musical of komedie)
The Kominsky Method

Beste actrice in een televisieserie (drama)
Sandra Oh (Killing Eve)

Beste actrice in een televisieserie (musical of komedie)
Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel)

Beste actrice in een miniserie
Patricia Arquette (Escape at Dannemora)

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!