Queen Bertie, tilapia-hunk Marc, boze Aad; wie kent ze niet? Boer zoekt Vrouw staat weer op het punt van beginnen dus hoog tijd om te kijken hoe het gaat met oud-boeren- en boerinnen! Zijn ze (nog) gelukkig in de liefde of moeten ze Yvon weer bellen?

Bertie

De ongekroonde queen van seizoen 2014/15 was Bertie. Na een rommelige zoektocht vond ze Esther. Die is bij haar ingetrokken, maar in 2017 ging het uit. Bertie is overigens nog niet uit de spotlight verdwenen. Twee jaar geleden won ze Expeditie Robinson en inmiddels heeft ze dikke vette verkering met Rosita, die ze in 2014 ontmoette tijdens de speeddate.

Tom

1808 brieven kreeg ‘ie, boer Tom. Hij koos voor Rimke, maar dat liep op de klippen. Echte liefde kwam later in de vorm van Marieke Ploeger -plowing-puns daargelaten. Enfin, Tom heeft een glansrijke tv-carrière opgebouwd bij Eigen Huis en Tuin. Nu dat kindje nog.

Jos en Dycke

Een regelrecht BzV-succesverhaal. Het is nog steeds hartstikke aan tussen bloembollenkoning Jos en Dycke. Give it up for love!

Geert

Ook Geile Geert uut Grunn kwam voort uit de goudmijn genaamd seizoen 2014/2015. De boer, bekend om zijn (zeker in het huidige #MeToo-klimaat) controversiële uitspraken, groeide uit tot publieksfavoriet. Na een break-up met lover Hetty probeerde hij het met Geertje. Zonder succes: ze emigreerde minus hem naar Curaçao.

Willem

Boer Willem en ‘zijn’ Klaas waren niet voor elkaar bestemd. Even later legde hij het aan met Werner, maar ook dat liep op de klippen. In januari deed Willem, de eerste homoseksuele BzV-boer, nog een oproepje via de online spin-off Boer zoekt Door. Dat leverde voor zover wij weten niets op dus Willem zoekt verder!

    

Frank en Anita

Bij de gevoelige geitenboer Frank liepen de emoties tijdens zijn deelname in 2010 wel eens hoog op (check vooral ook de LuckyTV's). Hij is nog altijd zielsgelukkig met Anita, die hij uit 1029 briefschrijfsters uitkoos. Het mooiste van alles? Ze woonde al die tijd op een steenworp afstand van de boerderij! 

Agnes

Met boerin Agnes gaat het financieel allemaal wat minder, zo zagen we in Onze Boerderij van Yvon Jaspers. Ze zit momenteel in zwaar weer met haar eigen boerenbedrijf, dat ze met haar zus runt. Snel naar het goede nieuws: aan het programma hield ze Jurre over, maar die relatie ging stuk. Later ontmoette ze Albert, ook een boer. Tot op de dag van vandaag zijn ze samen!

    

Aad en Ingrid

De eigenzinnige boer Aad ontving veel haat toen hij in 2012 meedeed aan BzV. Kijkers thuis vielen over zijn botte uitspraken. Toen hij uiteindelijk voor Jeannet koos, werd Ina boos. Het is ook nooit goed! Inmiddels is Aad zielsgelukkig met Ingrid, die hem eerder al een brief schreef.

    

Olke

Boer Olke, uit BzV Internationaal 2016/17, heeft een nogal turbulente periode achter de rug. De koeienboer uit Texas zag het helemaal zitten met de Brabantse Sandra. Daar dacht zij toch anders over, zo werd pijnlijk duidelijk tijdens de citytrip. Na het programma kreeg Olke een relatie met de Amerikaanse Karen. Plots sloeg het noodlot toe: ze overleed begin dit jaar aan botkanker. Na deze ontzettend tragische periode gaat het nu gelukkig een stuk beter met Olke: hij gaat trouwen! De Nederlandse Hilda, die ook in Texas woont, is de gelukkige.

Marc

Tilapia-hunk Marc uit Zambia koos in BzV Internationaal 2016/17 voor Annekim. Hij sprak toen over het perfecte pakketje. Wat schattig! Maar helaas: het pakketje bleek toch niet zo perfect als gedacht. Inmiddels is hij hoorndol verliefd op de Rotterdamse Merel. Marc wordt zelfs papa!

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.