Het wachten op het derde seizoen Stranger Things lijkt een eeuwigheid te duren, maar er is wél weer wat nieuwe info bekend geworden. Een nieuw boek licht een tipje van de sluier op.

Nu we iets langer op het derde seizoen van Stranger Things moeten wachten dan gehoopt, houdt Netflix de hype levend met een speciaal boek over de serie. Stranger Things: Worlds Turned Upside Down bevat enorm veel achtergrondinformatie over het stadje Hawkins, alle personages én verhalen over hoe de serie tot stand is gekomen. Check deze gave preview!

 

Article continues after the ad
Op dit moment focussen we even op de ‘production notes’, want deze bevatten nieuwe informatie over het aankomende seizoen. Milde spoiler alert!

Spoiler alert(je)

In het boek staat een interview met regisseur/producer Shawn Levy, die alvast wat meer vertelt over wat Will, Dustin, Mike, Lucas, Eleven en Steve te wachten staat.

De ‘mind flayer’, het reusachtige schaduwwezen waardoor Will in het tweede seizoen bezeten was, is nog lang niet uitgeschakeld. Het slot van season 2 maakte dat eigenlijk al duidelijk, maar Levy benadrukt het nog eens.

De invloed van de mind flayer speelt een grote rol in het derde seizoen. Het beest weet nu dat Eleven zijn grootste vijand is, en bereidt zich voor op een nieuwe krachtmeting. Hawkins is dus zeker nog niet veilig!

Stranger and Stranger Things

Seizoen 3 speelt zich af in de zomer van 1985, en volgt dus vrij kort op de vorige serie. Volgens Levy beginnen de jongens en meiden aan hun tienerjaren, en worden de verhoudingen binnen de ‘party’ een stuk ingewikkelder. Volgens Levy is ‘dit de laatste zomer van hun jeugd, en kiezen de kids steeds duidelijker hun eigen pad. Ze hebben niet allemaal meer zin om Dungeons & Dragons te spelen… Langzaam ontstaan er barstjes binnen de club.’

Volgens Matt Duffer is het verdere verloop van Stranger Things deels gebaseerd op de vooruitgang van de Harry Potter-films. Deze begonnen ook vrij kindvriendelijk, maar werden steeds wat enger om mee te groeien met de fans. Als we heel eerlijk zijn vonden we Stranger Things af en toe al behoorlijk scary voor een jeugdserie, maar dat wordt er de komende jaren dus niet minder op! 

Het derde seizoen Stranger Things verschijnt helaas pas in de zomer van 2019. Het boek Stranger Things: Worlds Turned Upside Down verschijnt op 5 november, en is nu al te bestellen.