De rollercoaster die Gordons boek heet dendert lekker verder. Radio- en televisiemaker Erik de Zwart heeft de excentrieke presentator gevraagd zijn naam te schrappen uit een passage over het AVRO-programma Sterrenslag.

Article continues after the ad

Reactie

"De betreffende passage is voortgekomen uit de indertijd gevoerde discussie over een doorgestoken kaart met betrekking tot de winnaar, waarover toen ook in weekblad Privé is gepubliceerd", aldus het management van Gordon tegenover RTL Boulevard. "Erik de Zwart heeft ons laten weten dat hij geen manager van de winnaar was, of daar andere zakelijk banden mee had en dat hij geen invloed heeft gehad op de uitslag van Sterrenslag. Op verzoek van Erik de Zwart is de passage aangepast en zijn naam uit het boek verwijderd."   

'Fantasieverhaal'

De Zwart is de zoveelste die zich kritisch uitlaat over het controversiële boek. Gordons zus Lydia spande een kortgeding aan tegen de presentator vanwege een passage over seksueel misbruik binnen de familie Heuckeroth. Inmiddels is dit weer van de baan: Gordon heeft belooft ook deze passage te schrappen in de volgende druk. Johnny Heuckeroth, de broer van de presentator, noemt het “een groot fantasieverhaal.”

Componist John Ewbank maakte op zijn beurt bezwaar tegen een passage waarin Gordon beschrijft hoe de twee mannen samen op de bank hebben gemasturbeerd.