Solo: A Star Wars Story heeft tóch meer kapot gemaakt dan ons lief is! De spin-off-film over space-premiejager Boba Fett staat weer in de ijskast…

Disney en Lucasfilm hadden bijzonder veel plannen voor Star Wars-spin-offs, maar het tegenvallende resultaat van Solo eist nu definitief een slachtoffer. Er wordt wat gesold met Boba Fett: eerst kreeg hij een film, toen niet, toen misschien tóch en nu lijkt zijn ehm… solo-avontuur definitief geannuleerd.

Journalist Erick Weber ontmoette Lucasfilm-directeur Kathleen Kennedy, en vroeg haar naar de stand van zaken rond de Boba Fett-film. Het antwoord liet niets aan de verbeelding over!

Article continues after the ad

Volgens Kennedy richt Lucasfilm zich helemaal op The Mandalorian; een dure serie die is bedoeld voor Disney’s nieuwe streamingplatform Disney Play. Hoewel de hoofdpersoon van deze serie erg veel op Boba Fett lijkt (door zijn pantser), gaat het hoogstwaarschijnlijk om een nieuw figuur.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#starwars #TheMandalorian

Een bericht gedeeld door Jon Favreau (@jonfavreau) op

 

Door het slechte resultaat van Solo is Disney wat minder happig om spin-off-films te maken. Daarnaast zou een film over Boba Fett verwarring kunnen veroorzaken, omdat The Mandalorian over een soort kopie van de premiejager gaat…

Boba Fett

Jammer, want hoewel Fett in de Star Wars-films weinig bijdraagt, is het een geliefd personage. We zagen zo’n film eigenlijk best zitten! Eindelijk een kans voor onze ruimte-bad-ass om (eindelijk) iets cools te doen.

Hoewel de Obi-Wan Kenobi-film mogelijk nog in het vat zit, is het voorlopig dus helaas...


 

 

-ba Fett… De kick-ass premiejager blijft de komende jaren nog in de Sarlacc zitten…