Bob Fosko

Zanger en acteur Bob Fosko is gisteren overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker. Hij werd slechts 64 jaar oud.

Article continues after the ad

Dat heeft zijn familie zojuist bekendgemaakt, schrijft AT5. Fosko, die eigenlijk Geert Timmers heet, kreeg in 2019 te horen dat hij aan slokdarmkanker leed. Hij zat toen nog bij talkshow Pauw om daarover te vertellen.

Terminaal zieke Bob Fosko 'Ik heb geen voorzichtig leven geleid'

Frontman Bob Fosko van de De Raggende Manne heeft slokdarmkanker. Hij was niet verdrietig toen hij het nieuws hoorden: “Ik ben er niet somber of depressie onder. Ik heb al zo veel mooie dingen meegemaakt.”

Geplaatst door Pauw op Dinsdag 18 juni 2019


De Raggende Manne

Fosko maakte furore als frontman van de band De Raggende Manne. De bekende en beruchte songs 'Poep in je hoofd' en 'Ik vind je leuk' ken je vast wel. Ook kun je Fosko kennen van het nummer Gabbertje, dat hij maakte met de groep Hakkûhbar. Daarnaast was hij ook actief als acteur: zo speelde hij onder andere in Jiskefet.


Verklaring

Zijn familie schrijft in een verklaring het volgende: "Deze creatieve duizendpoot is op eigen kracht gegaan en was tot de laatste noot positief. Op zijn sterfdag bracht hij nog zijn laatste singel 'Fluiten' uit. Zo heeft Geert van zich laten horen zolang het kon".