Jan des Bouvrie

Er ging gisterenavond een schokgolf door Hilversum: Nederlands bekendste interieurontwerper, Jan des Bouvrie, is op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was al lange tijd ziek en leed onder meer aan prostaatkanker. Gedurende zijn leven maakte hij diepe indruk op bekend Nederland, zo blijkt uit de vele emotionele reacties en eerbetonen.

Article continues after the ad

Een greep uit de vele reacties:

'Misselijk van verdriet'

Stylist Fred van Leer koestert warme herinneringen aan Jan en zijn vrouw Monique en deelt foto's van ontmoetingen met het koppel. "Lieve Jan ik hoop dat je op een mooie plek bent en maak het nog mooier, want dat kan je." Fred is "misselijk van verdriet". Het heftige nieuws kwam ook nogal binnen bij Gordon, die Jan goed kende. "In shock door het overlijden van een van Nederlands markantste personen. Hij was een vriend maar ook een raadgever, ik luisterde vaak naar hem. Ik ga hem zo vreselijk missen en wens Monique en de rest van de familie zoveel liefde en kracht om deze machtig mooie vent te kunnen missen.

 

 

 

TV-programma's

De designer staat niet alleen bekend om zijn strakke, symmetrische ontwerpen, met wit als overheersende kleur, maar hij maakte ook furore in verschillende tv-programma's. Zo werkte Froukje de Both met 'm samen voor TV Woonmagazine. "Ik leerde hem kennen als een icoon op het gebied van interieurdesign, maar bovenal als een zeer aimabel mens met erg veel humor", schrijft de presentatrice. "Heel veel sterkte lieve Monique en familie." Nicolette van Dam werkte ook met Jan samen in TV Woonmagazine. Het nieuws over zijn overlijden sloeg in als een bom. "Lieve Jan, wat een groot gemis dat je er niet meer bent... Altijd charmant, geïnteresseerd, een echte vakman en ondernemer. Jouw stempel op de interieur-designwereld zal altijd blijven. Net als dat je een inspiratiebron bent voor velen. Rust zacht, lieve Jan."

 

 

Nog meer eerbetonen

Dat was zeker nog niet alles! Hieronder vind je nog meer ontroerende reacties en eerbetonen.