Het leuk doen op televisie is alleen maar zijdelings voordelig in het nieuwe programma Into the Waves. Veel meer nog zullen de geselecteerde Bekende Nederlanders hebben aan enige aanleg voor surfen. Wie houdt zich letterlijk het beste staande en mag zich straks de beste surfer noemen?

Article continues after the ad

In het nieuwe Veronica-programma Into the Waves zullen negen BN'ers de strijd met elkaar aangaan op de surfplank. Onder anderen Tim Douwsma, Donny Roelvink en Christina Curry zullen in drie campers langs de Franse en Portugese kust reizen om erachter te komen wie zich de beste surfer mag noemen.

Ook Chef'Special-frontman Joshua Nolet, presentatrice Sonja Silva, acteur Miro Kloosterman, rapper Negativ en modellen Touriya Haoud en Nochtli Peralta Alvarez springen op de surfplank. En dat leren surfen is ze vies tegengevallen.

Klein en nietig

"De zee is ons allemaal wel tegengevallen. Je voelt je soms zo klein en nietig", aldus Joshua. "Wanneer je twee of drie keer door die wasmachine gaat en voelt dat je nul controle hebt over wat er gebeurt. Maar je moet ontspannen, je komt vanzelf weer boven."

Zware Sport

Fysiek is het een zware sport, legt Donny uit. "Ik ben thuis gekomen met enorme schouders door het peddelen. Het is fysiek heel vermoeiend en zwaar." Tim had juist niet gerekend op de weersomstandigheden. "We kwamen echt in slecht weer terecht. De golven waren twee of drie meter hoog. Rode vlaggen en niemand mocht eigenlijk de zee in en wij gingen toch."

Touriya had het het moeilijkst met kamperen. Ze miste vooral een douche. "En het was echt lastig slapen met zijn drieën in een camper."

Lekkere wc

Donny miste zijn toilet het meest. "Je hebt een zware dag surfen achter de rug en dan wil je eigenlijk het liefst naar je bed toe en op een lekkere wc zitten, maar dan moet je de bosjes in", lacht hij. "Achteraf had ik het niet willen missen. Dat hoort ook bij de ultieme surftrip: back to basic."

Tim werd onaangenaam verrast door de geurtjes die bij het surfersleven horen. "Op een gegeven moment ga ik je ook een heleboel dingen ruiken. Elke dag trek je die wetsuits aan, je zwemt in de zee, je zweet erin en je wast het niet." Na een paar dagen hingen er dan ook vreemde geurtjes in de busjes. ''Ik hoop dat die nu echt ergens op de dump liggen'', aldus Douwsma.

Verslaafd

Op Christina na heeft iedereen nu ook de smaak te pakken. Ze surfen nog steeds. Touriya volgt lessen in Los Angeles, Donny wil alleen nog maar naar vakantiebestemmingen waar hij kan surfen en Joshua is naar eigen zeggen zelfs verslaafd geraakt aan de sport.

Christina Curling

En de BN'ers willen ook meer sporten onder de knie krijgen. Zo wil Touriya leren snowboarden en Tim hoopt op een show waarbij je wordt opgeleid tot profvoetballer. Christina kiest voor een iets minder heftige sport: "Curling! Dat wil ik doen. Christina Curling wordt het dan."

Into the Waves is vanaf 29 oktober om 20.30 uur te zien bij Veronica.