Aart Staartjes herdacht

Gisteren kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat 'jeugdheld' Aart Staartjes is overleden. Op televisie en social media stromen de reacties van bedroefde BN'ers binnen. 

Article continues after the ad

Bij zijn directe collega's Bram van der Vlugt, Edwin Rutten en Wieteke van Dort kwam het nieuws hard binnen. "Ik kon het niet geloven. Ook al weten we al een paar dagen dat hij een heel erg ongeluk heeft gehad. Ook al hield ik er rekening mee. Het kwam aan als een dreun", vertelde Bram van der Vlugt gisteren aan de NOS. "Het is een groot verlies voor de Nederlandse televisie. Voor de Nederlandse kindertelevisie, vooral", vult Wieteke aan.

Social media

Ook op social media stromen de reacties op het overlijden binnen. "Wat een droevig nieuws: Aart Staartjes is overleden. Zoals zovelen ben ik met hem opgegroeid. Een icoon uit onze jeugd. En altijd een markant persoon gebleven", schrijft Mark Rutte op Twitter. "Och, Aart.. wat een vreselijk nieuws. Ik vond het een eer om samen met u te werken voor de film Spaak!. Rust zacht", eert zanger Tim Douwsma de acteur.

Bekijk hieronder een selectie van alle reacties.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve, mooie vent. Op jou. X

Een bericht gedeeld door 𝕯𝖔𝖚𝖜𝖊 𝕭𝖔𝖇 (@douwebob) op