Het perfecte plaatje, Peter R. de Vries

RTL Nieuws ontdekte dat privégegevens van diverse BN'ers, waaronder ook John van den Heuvel en Peter R. de Vries, op straat liggen. De gegevens zijn afkomstig uit de coronasystemen van de GGD.

John van den Heuvel en Peter R. de Vries

Er zijn twee GGD-medewerkers opgepakt omdat zij adressen en burgerservicenummers van mensen verhandelden die zich op het coronavirus hebben laten testen. De accounts waarmee de gegevens verhandeld werden, adverteren met foto's van privégegevens van BN'ers, onder wie een aantal populaire influencers en de twee bekendste misdaadjournalisten van Nederland: John van den Heuvel en Peter R. de Vries. En dat ligt natuurlijk extra gevoelig! Zij worden namelijk al jaren beveiligd door de politie.

 

Article continues after the ad

 

Vanavond meer details in Jinek

John noemt het in een reactie aan RTL Nieuws "ontluisterend" dat zijn privégegevens op deze manier worden verspreid. Gelukkig meent hij echter niet dat criminelen op deze manier achter zijn woonadres kunnen komen. Peter stelt dat de overheid “zwaar tekort” heeft geschoten: “Zij hebben de plicht om die gegevens goed dicht te timmeren." Een sentiment dat hij zojuist in RTL Boulevard nog eens herhaalde.

 

Peter, van wie eerder ook al eens gegevens op straat lagen, schuift later vanavond samen met techjournalist Daniël Verlaan ook nog aan bij het immer spraakmakende Jinek om over de situatie te praten.

De GGD heeft inmiddels laten weten “onmiddellijk verdere maatregelen” getroffen te hebben.