SBS6 start op 22 augustus met een nieuw programma getiteld Race Tegen De Klok. Hierin kruipen BN'ers achter het stuur om de Gevaarlijkste Wegen Van de Wereld te trotseren. (Hé, is er niet al een programma dat zo heet?) Kickbokskampioen Rico Verhoeven (foto) gaat keihard door Kenia karren, André Hazes Jr gaat schots en scheef links rijden in Schotland, en Jelka van Houten gaat dool Japan londlijden.

Article continues after the ad

Zes BN'ers in totaal

In totaal zullen er zes Bekende Nederlanders meedoen aan het programma, drie namen moeten nog bekendgemaakt worden. Televizier meent dat Victoria Koblenko één van de drie is. Toevallig genoeg zat zij twee jaar terug ook al in een programma dat inderdaad de Gevaarlijkste Wegen Van de Wereld heet.

Geld voor het goede doel

Het programma wordt een heuse autorally, want hoe sneller de BN-ers hun parcours afleggen, des te meer geld ze kunnen ophalen voor het goede doel. Elke kandidaat mag ook twee co-drivers meenemen; dit kunnen andere BN-ers zijn, maar meestal gaat het om vrienden of familie.

Ups en Downs

Volgens SBS gaat het programma ook dieper in op de persoonlijkheden van hun kandidaten: “Tijdens dit grote rally-avontuur leren we ook de BN’ers en hun reisgezelschap beter kennen. Van de ups, de downs en het afzien, tot de goede gesprekken in de auto, de kennismaking met het land en zijn bevolking”, aldus de zender in een begeleidend statemen

Race tegen de Klok is vanaf 22 augustus zes weken langs elke woensdagavond te zien om 21.30 uur te zien op SBS6.