District 9-regisseur Neill Blomkamp is terug! En hoe. In de tweede trailer van OATS Studios-korte films zien we een gruwelijke hoeveel bloederige ellende, aliens en ander bovennatuurlijk gespuis.

Article continues after the ad

scifi-horror

De Zuid-Afrikaanse regisseur is de afgelopen week weer volop in het nieuws. Reden: hij staat op het punt om een serie korte films te publiceren onder de noemer OATS Studios. De drie scifi-shorts gaan over allerlei onderwerpen in verschillende genres: van oorlog tot aan horror. Precies een week geleden kwam de eerste trailer uit, nu kan je ook de tweede in volle glorie aanschouwen. Bekijk 'm hierboven.

YouTube

Eerder gingen er geruchten dat de korte films op YouTube zouden verschijnen en dat lijkt nu door Blomkamp te zijn bevestigd. Via streamingservice Steam is ook bonusmateriaal te downloaden voor de echte fans. Uiteindelijk hoopt Blomkamp tenminste een van deze korte films uit te werken tot een volwaardige blockbuster; een strategie die hij ook al toepaste bij District 9. 

District 9... 2

Deze laatstgenoemde film krijgt trouwens een sequel. Dat vertelde de Zuid-Afrikaanse regisseur dit weekend tegenover The Verge. Of er een directe sequel komt is niet duidelijk, wel bevestigde hij dat de film in hetzelfde universum zal afspelen als District 9. De korte films zijn geen onderdeel van dit universum, maar zullen op zichzelf staande features zijn.