The Texas Chain Saw Massacre uit 1974 staat bekend als een van de gruwelijkste horrorfilms aller tijden. Ruim veertig jaar later komt er een prequel uit met de veelzeggende titel Leatherface.

Article continues after the ad

Gezichtsmasker

Leatherface staat te boek als een van de beruchtste horroriconen uit de filmgeschiedenis. Met zijn gezichtsmasker van gevilde huiden en ronkende kettingzaag joeg hij in de cultklassieker The Texas Chain Saw Massacre vele generaties horrorfans de stuipen op het lijf. In de binnenkort te verschijnen film Leatherface wordt het verhaal verteld over de voorgeschiedenis van deze meedogenloze seriemoordenaar.

Gedragsproblemen

Voor hij compleet doordraaide als de kettingzaagmoordenaar Leatherface, was hij een tiener met griezelige gedragsproblemen. Hij wordt hiervoor naar een inrichting gestuurd, maar weet met drie andere patiënten te ontsnappen. Terwijl de sheriff hen op de hielen zit, laten ze een spoor van dood en verderf achter op het platteland van Texas.

Sheriff

Om Leatherface een succes te maken, zijn er een aantal flinke namen aangetrokken. Zo wordt de sheriff gespeeld door Stephen Dorff (Blade). De al even gestoorde moeder van Leatherface wordt gespeeld door Lili Taylor (The Conjuring). Ook achter de camera staan mensen die hun sporen hebben verdiend in het genre. Het Franse regisseursduo Alexandre Bustillo en Julien Maury tekende eerder voor Inside. In deze even bloederige als bloedstollende slasher wordt een zwangere vrouw in haar eigen huis belaagd door een mysterieuze moordenaar.

Leatherface verschijnt in oktober in de Amerikaanse bioscopen. Er zijn voorlopig nog geen plannen voor een Nederlandse release.