Jan Smit, The voice of Holland

Na een bewogen seizoen van The Voice of Holland is het tijd om de balans op te maken: welke coach blijft er en wie niet? Nou, als we Jan Smit mogen geloven, blijft hij sowieso nog een jaar. Ondanks alle kritiek die hij kreeg.

Article continues after the ad

Dat schemerde hij gisteravond door bij Hoge Bomen.

Road to the final

"Dat ik The Voice mocht doen, is absoluut een onderdeel van betere tijden", blikt hij terug bij Jeroen van der Boom. "Ik vind het lastig en veilig tegelijk. Bij de Blind Auditions heb je wel een paar momenten waarop je denkt: Jan, waarom druk je nu niet?. Maar gaandeweg moet je keuzes maken en daar word je op afgerekend", legt hij uit. Gelukkig kon hij die kritiek snel naast zich neerleggen. "Uiteindelijk moet ik naar die finale en dat is gelukt."

Kritiek op Jasper

De meeste commentaren kreeg hij op zijn pupil Jasper, iets wat hij wel begrijpt. "Hij weet zelf ook dat hij niet de beste was, maar de kritiek die soms voorbijkwam, was buiten alle perken." Toch kon Jasper altijd rekenen op de steun van Jan. "Het voornaamste is dat ik hem behoed voor de fouten en keuzes die ik de afgelopen 25 jaar heb gemaakt. Ik hoef Jasper namelijk niet uit te leggen hoe hij moet zingen, want dat weet hij. Het publiek vond hem sympathiek en hij heeft een goede stem. Uiteindelijk ben ik eigenwijs en blijf ik dan ook 100% achter hem staan." 

En volgend seizoen?

Nu wil iedereen natuurlijk weten: keert Jan ooit nog terug in die populaire rode stoel? Als het aan de Volendamse zanger ligt, is daar geen twijfel over mogelijk. "Ze hebben al wel de agenda weer opgevraagd, dus het lijkt me wel. Ik zou het zeker weer doen, ja.” Of Anouk dan ook weer van de partij is, is na hun strubbelingen nog de vraag.

Hoge Bomen gemist? Je bekijkt de aflevering met Jan hier terug.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: