Fotograaf
Marvel Studios
Black Widow

Black Widow-regisseur Cate Shortland heeft de smaak te pakken. Hoewel Natasha Romanoffs tijd in het MCU er toch echt op zit, ziet Cate een sequel tóch zitten.

Article continues after the ad

We moesten héél lang wachten op Scarlett Johanssons solo-MCU-film, maar deze week is het eindelijk zover: prequel Black Widow draait vanaf morgen in de bioscopen en staat vrijdag tegen betaling op Disney+. Scarlett en Cate zitten vól in de perstoer om de film te promoten en dat levert wat interessants op: de regisseur denkt nu al na over een sequel.

Black Widow 2

"I think these girls have got a lot of asses still to kick", gaf ze aan in gesprek met Deadline, en daarbij doelt ze - nemen we aan - op Yelena Belova, gespeeld door Florence Pugh, en Rachel Weisz' personage Melina Vostokoff. Dit zijn respectievelijk het zusje en de moeder van Natasha's Russische undercoverfamilie, zo is al onthuld in trailers. Een eventuele sequel draait dus vermoedelijk om deze vrouwen en wij gokken dat vooral Yelena de spotlight gaat krijgen.

Black Widow

De nieuwe Black Widow

Waarom? Nou, dat is simpel. Het MCU moet het na deze film zonder Natasha doen. Scarlett gaf in onderstaand gesprek aan dat het wat haar betreft gedaan is met het personage dat in Avengers: Endgame doodging. Dus... het MCU heeft een nieuwe badass Widow nodig. En aangezien Florence in Hawkeye's Disney+ serie Yelena mag vertolken, nemen we aan dat zij de gevechtstokken overneemt.


Black Widow draait vanaf 7 juli in de bioscopen en staat op 9 juli (tegen betaling) op Disney+.
 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.