Meteoroloog Maurice Middendorp kreeg gisteren tijdens het RTL Weer van half acht een black-out. Hij begon te stuntelen en kwam niet meer uit zijn woorden.

Kijkers delen het fragment – en hun steunbetuigingen – op sociale media. Middendorp, die sinds het vertrek van Helga van Leur steeds vaker het weer presenteert, begon op een gegeven moment te hakkelen en kwam er bijna niet meer uit. “Nou, ik ga even heel rustig ademhalen en u vertellen wat het weer de komende dagen gaat doen.”
 

 

Article continues after the ad

Reacties

Op twitter stromen de reacties binnen. #rtlweer was zelfs enige tijd trending. “Gaat het wel goed met de weerman?”, vragen kijkers zich af. Gelukkig steekt weer-koningin Helga van Leur Maurice een hart onder de riem. Wat lief!
 


Hoe gaat het nu?

Gelukkig gaat het nu stukken beter met Maurice. Hij vertelt in een interview met RTL Nieuws dat hij wel door de grond kon zakken. “Dit is wel mijn ergste nachtmerrie, dit wil je niet”, zo blikt hij terug. “Ik begon te malen en kwam er niet meer uit. Maar je moet door, dus toen heb ik geprobeerd mijn rust te pakken en terug te gaan naar de weerkaarten.”