Fans van de serie hebben er even op moeten wachten, maar de duistere sciencefictionserie Black Mirror is terug op Netflix. En als kers op de taart telt dit seizoen meer afleveringen dan ooit!

Article continues after the ad

Tekenfilmbeer

Mocht je nog nooit van deze cultserie gehoord hebben: Black Mirror is een kruising tussen sciencefiction, horror en satire. Iedere aflevering vertelt een ander verhaal, maar altijd staat de donkere kant van de moderne technologie centraal. Zo zagen we in de vorige seizoenen onder meer een weduwe die door een slim stukje social-mediasoftware kon communiceren met haar overleden man en een grofgebekte tekenfilmbeer die zich verkiesbaar stelde als politicus.

Verdubbeling

De Britse schrijver en tv-komiek Charlie Brooker, het brein achter deze hitserie, zal ook dit seizoen weer aan het roer staan. Daarbij krijgt hij hulp van een paar interessante namen, waaronder regisseurs Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane) en James Watkins (The Woman in Black). Als klap op de vuurpijl telt dit seizoen zes afleveringen, een verdubbeling van de voorgaande seizoenen. Log dus uit van Snapchat, zet je telefoon uit en verlies je in het grimmige toekomstbeeld van Black Mirror!