Kate Winslet

Er komt een moderne versie van het in 1877 geschreven boek Black Beauty. Niemand minder dan Oscarwinnares Kate Winslet zal de stem van de zwarte mustang inspreken. Disney+ maakt bekend dat de film in de herfst op de streamingdienst verschijnt.

Een klassieker in een modern jasje

Black Beauty is al meerdere keren verfilmd en wordt deze keer in een modern jasje gestoken. Het verhaal klinkt wel oud en vertrouwd: een mooie zwarte mustang wordt als vrij paard geboren, maar belandt al snel in gevangenschap. Hij wordt weggehaald bij zijn familie en moet voortaan achter slot en grendel leven. Dan kruist zijn pad met dat van Jo. Het 17-jarige meisje heeft haar ouders verloren en weet dus precies hoe Black Beauty zich voelt. De twee krijgen een bijzondere band. 

 

Kate Winslet (haar stem dan) in de hoofdrol

Kate Winslet in de hoofdrol heeft wel eens vaker goed uitgepakt en dat drukken we zacht uit. Titanic is nog steeds de derde meest succesvolle film ooit gemaakt. De Oscarwinnares liet haar stem ook horen in verschillende animatiefilms, zoals Flushed Away en Christmas Carol: The Movie.

Article continues after the ad

Het team dat achter de film is tevens bekend. Zo zal volgens Variety Ashley Avis de film schrijven en regisseren en zijn Jeremy Bolt en Robert Kulzer de producers. 

Black Beauty wordt deze herfst op Disney+ verwacht.