Chris Evans en Chris Pratt

Zo af en toe komt er een krankzinnige Marvel-theorie voorbij die zó leuk is dat we 'm toch met jullie willen delen. Met vandaag: die ene fan die denkt dat Captain America stiekem Star-Lords opa is. 

Article continues after the ad

Deze MCU-fan deed zijn bizarre, maar intrigerende theorie deze week uit de doeken op Reddit. We twijfelen overigens hevig aan de geloofwaardigheid van deze theorie. Dit komt ook mede door de Marvel-schrijvers die eerder al bewezen dat ze toch écht niet zo slim zijn. Voorbeeld? Nou, ze zijn het bijvoorbeeld nog steeds niet eens over Captain America's einde in Endgame. Anyway: terug naar de opa-theorie. 
 

Opa van Star-Lord

Waarom denkt deze fan dat Steve Rogers (Chris Evans) de biologische opa van Peter Quill (Chris Pratt) is? Het komt allemaal neer op actrice Laura Haddock. Die speelt Peters moeder Meredith in Guardians of The Galaxy en natuurlijk Guardians of the Galaxy Vol. 2. Maar... hiervoor zat ze al in de eerste Captain America-film. Kijk maar:
 


Meredith Quill

Zoals je hierboven ziet bevestigt Guardians-regisseur James Gunn al grappend dat dit Star-Lords oma is. Of meent hij het echt? Dit zette die fan in ieder geval aan het denken: wat nou als Cap tijdens zijn zegetocht door Amerika, waarin hij deze 'oma' van Star-Lord tegenkwam, effe een one-nightstandje met haar beleefde? En dat hun dochter, Meredith Quill, uiteindelijk met Ego the Living Planet een kindje kreeg: Star-Lord natuurlijk! Dit maakt van hem dan de kleinzoon van Steve Rogers. Dit zou volgens de bedenker van de theorie ook de reden zijn voor Peters exceptionele krachten én het feit dat juist hij - en niet één van Ego's andere honderden kinderen - wél 'the inner light' bezit. Dat komt door zijn super-opa Captain America! 

Snap je 'm? Je kunt de hele theorie hier nog even rustig op je in laten werken.